Music Finlandilta uusi tuki elvyttämään vientihankkeita

Music Finland myöntää tänä vuonna uutta kansainvälistymisen tukea pitkäjänteisten vientihankkeiden elvyttämiseksi. Takeoff-vientituki on haettavissa elokuun aikana, 2.–31.8.

Syksyllä jaettavilla ylimääräisillä tukipaketeilla halutaan mahdollistaa suomalaisten musiikkiyritysten vienti-investointeja ja vauhdittaa pandemian aiheuttaman tauon jälkeen musiikkiviennin uudelleenkäynnistymistä. Takeoff-vientitukea voi hakea yritysten sekä niiden edustamien artistien tai tekijöiden pitkäjänteisten strategioiden jatkamiseen. Tukea saavilla yrityksillä tulee olla ajallisia ja rahallisia investointeja vaativa vientisuunnitelma sekä jo käynnistynyttä vientitoimintaa, jota ylläpidetään ja kehitetään.

Kertaluonteisesti jaettava ja erityisen joustavaksi suunniteltu Takeoff täydentää Music Finlandin olemassa olevaa tukivalikoimaa. Kun live-, näkyvyys- ja teosvientituet on tarkoitettu yksittäisille kansainvälistymistä edistäville hankkeille, ja Fast Track kohdentuu mittavia investointeja vaativiin läpimurtaviin kokonaisuuksiin, syksyllä jaettava Takeoff-tukikierros on tarkoitettu pitkäjänteisen kansainvälistymisstrategian toimenpiteiden toteuttamiseen.

Haku tukeen on avoinna 2.–31.8. Tarkemmat tiedot Takeoff-vientituesta sekä sen hakemisesta löydät täältä.

Live-, näkyvyys- ja teosvientitukien seuraava hakukierros umpeutuu puolestaan 15.8. ja Fast Track -musiikkivientiohjelmaan aukeaa uusi haku syys-lokakuussa.