Musiikkivienti 9/2023

Music Finlandin Musiikkivienti-uutiskirjeeseen kootaan ajankohtaiset vientimahdollisuudet kansainvälisistä tapahtumista asiakastilaisuuksiin ja tukihauista webinaareihin. Tilaa uutiskirje sivuiltamme!

Musiikkivienti 9/2023

Ajankohtaista

Tutustu Music Finlandin strategiaan vuosille 2024 – 2026

Music Finlandin strategia vuosille 2024 – 2026 on valmistunut. Strategiaa työstettiin tiiviissä yhteistyössä Music Finlandin jäsenjärjestöjen, hallituksen ja henkilökunnan kanssa. Prosessi alkoi alkuvuodesta 2023 ja useampien työpajojen jälkeen strategia hioutui lopulliseen muotoonsa elokuussa.

Strategiassa yhdistyksen ydin sanallistetaan uuteen muotoon: "Music Finland​ on johtava musiikkiviennin asiantuntija- ja palveluorganisaatio, joka mahdollistaa menestystarinoita​ ja pitkäjänteisiä uria".​

Palvelualueet ja näitä koskevat tavoitteet on strategiassa jaettu viiteen alakategoriaan: Tekijä- ja teosvienti, Vientihankkeet ja artistivienti, Säveltäjäpalvelut ja nuotisto, Valmennus ja mentorointi ja Asiakas- ja promootioviestintä sekä ammattilaisvierailut.Tutustu esitykseen Music Finlandin uudesta strategiasta sivuillamme.

Vientimatkat

Trade Mission London Fall 2023

Music Finland järjestää vientimatkan Lontooseen 15.–16. marraskuuta. Matkan ohjelma koostuu yritystapaamisista ja verkostoitumistilaisuuksista, joiden sisältö räätälöidään osallistujien tarpeisiin. Matkalle valitaan enimmillään kuusi yritystä ja sen ohjelma on suunnattu yrityksille, jotka tekevät jo vientiä Iso-Britanniaan. Haku matkalle on nyt avoinna sivuillamme.

Kansainväliset ammattilaistapahtumat

Music x Media 2023

Tampereella 4.–7.10. järjestettävä Music x Media on Suomen johtava musiikkialan ammattilaisille räätälöity tapahtuma, joka koostuu seminaareista, showcase-keikoista ja Industry Awards -gaalasta. Music Finland tuo tapahtumaan ison joukon kansainvälisiä, musiikkialan vaikuttajia esimerkiksi live- ja äänitealalta sekä synkronoinnin maailmasta. Katso päivittyvä vieraslista sivuiltamme!

WOMEX 2023

Kansan- ja maailmanmusiikin merkittävin kansainvälinen ammattilaistapahtuma ja showcase-festivaali WOMEX pidetään Espanjan A Coruñassa 25.–29.10. Music Finland koordinoi tapahtumaan suomalaisten osallistujien yhteisen messuosaston, johon ilmoittautuneet saavat alennuskoodin rekisteröitymiseen. Ilmoittaudu mukaan 20.9. mennessä. Lisätiedot ja ilmoittautuminen sivuillamme.

Jazzahead! 2024

Saksan Bremenissä järjestettävä Jazzahead on jazzkentän tärkeimpänä pidetty kansainvälinen kokoontuminen ja yleisöfestivaali. Seuraava Jazzahead järjestetään 11.–13.4.2024. Tapahtuma koostuu korkeatasoisesta showcase-ohjelmistosta sekä musiikkimessuista. Jazzaheadin vuoden 2024 rekisteröinti ja showcase-esiintyjähaku ovat nyt auenneet tapahtuman sivustolla. Showcase-esiintyjähaku on avoinna 18.10. saakka.

Muut tilaisuudet

Keskustelutilaisuus: Verkostot ja lähialueyhteistyö taidemusiikin kansainvälistymisessä

Järjestämme tiistaina 10.10. klo 17–18.30 yhdessä Helsinki Early Music Festivalin kanssa keskustelutilaisuuden, jossa käsitellään pohjoismaisten ja muiden lähialueelle ulottuvien verkostojen merkitystä kansainvälistymiseen. Tilaisuus on tarkoitettu ensisijaisesti taidemusiikin ammattilaisille, mutta kaikki halukkaat ovat tervetulleita seuraamaan keskustelua. Ilmoittaudu mukaan sivuillamme!

Avoimet showcase-haut

Lille Metal Music Showcase 6.–8.2.2024
Lille Metal Music Showcase (L2MS) on uusi eurooppalainen tapahtuma Lillessä, Ranskassa, joka kokoaa yhteen metallin eri alalajien ammattilaiset. L2MS pidetään ensimmäistä kertaa helmikuussa 2024. Hae esiintyjäksi täällä!

South by Southwest (SXSW) 8.–16.3.2024
Teksasin Austinissa pidettävän USA:n merkittävimmän musiikkialan ammattilais- ja showcase-tapahtuman esiintyjähaku on avoinna. SXSW-artistihaun takaraja on 27.10. – hae esiintyjäksi tapahtuman sivujen kautta.

Future Echoes 21.–23.3.2024
Showcase-festivaali Future Echoes järjestetään Norrköpingissä, Ruotsissa ensi vuonna kolmatta kertaa. Festivaalille voivat hakea esiintymään artistit kaikista genreistä. Hae esiintyjäksi tämän linkin kautta 30.11. mennessä.

Focus Wales 9.–11.5.2024
Focus Wales on showcase-festivaali Wrexhamissa, Pohjois-Walesissa, joka nostaa valokeilaan Walesin nousevia kykyjä sekä valikoiman esiintyjiä eri puolilta maailmaa. Hae esiintyjäksi tämän linkin kautta 31.10. mennessä.

Classical:NEXT 14.–17.5.2024
Klassisen musiikin ammattilaiset yhteen kokoava Classical:NEXT järjestetään jälleen välivuoden jälkeen – tällä kertaa Saksan Berliinissä. Showcase-esiintyjähaku on avoinna tapahtuman sivuilla 6.10. asti – samoin rekisteröityminen on nyt avautunut.

The Great Escape 15.–18.5.2024
Ison-Britannian suurimpaan ja tärkeimpään musiikkialan ammattilaistapahtumaan Brightonissa osallistuvat kaikki olennaiset musiikkiyritykset ja median edustajat popin, indien ja elektronisen musiikin alalta – hae esiintyjäksi helmikuuhun 2024 mennessä täällä!