Musiikkivienti 9/2024

Music Finlandin Musiikkivienti-uutiskirjeeseen kootaan ajankohtaiset vientimahdollisuudet kansainvälisistä tapahtumista asiakastilaisuuksiin ja tukihauista webinaareihin. Tilaa uutiskirje sivuiltamme!

Musiikkivienti 9/2024

Ajankohtaista

Music Finlandin tuet haettavissa 31.5. asti

Tällä hetkellä haettavissa ovat Music Finlandin vientituet sekä Fast Track -musiikkivientiohjelma.

Music Finlandin vientituilla tuetaan suomalaisten musiikkialan yritysten, artistien, tekijöiden sekä säveltäjien kansainvälistymistä ja liiketoiminnan kehitystä. Music Finlandin jakaman vientituen rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Lue lisää.

Music Finlandin Fast Track -musiikkivientiohjelma on jälleen auennut! Fast Track on kärkitoimijoiden viennin tukemiseen tarkoitettu ohjelma, jolla tähdätään merkittäviin kansainvälisiin läpimurtoihin. Ohjelmassa tuetaan esimerkiksi artistin tai tekijän kansainvälistymistä tai muuta merkittävää strategista vientipanostusta. Lue lisää täällä.

Vastaa Popmusiikin teosvienti -kyselyyn

Hyvä kustantaja, säveltäjä, biisintekijä tai manageri, ilmoitathan meille tiedossasi olevat suomalaisten musiikintekijöiden kansainväliset julkaisut. Käytämme tietoja vuosittaisen Popmusiikin teosvienti -selvityksen koostamiseen sekä palvelujemme kehittämiseen.

Lue lisää täällä.

Kansainväliset ammattilaistapahtumat

European Folk Network -konferenssi

European Folk Network -konferenssi järjestetään Kaustisella 24.–25.9. Vuoden 2024 konferenssissa EFN ja Kaustinen tarjoavat mahdollisuuden tutustua maaseutu-Suomeen ja sen tärkeyteen kansanmusiikkiperinteelle sekä tavata ja jakaa ideoita muiden Euroopan kansantaiteen parissa toimivien ammattilaisten kanssa. Lue lisää ja rekisteröidy mukaan.

Music x Media

Tampereella 2.–4.10. järjestettävä Music x Media on Suomen johtava musiikkialan ammattilaisille räätälöity tapahtuma, joka koostuu seminaareista, showcase-keikoista ja Industry Awards -gaalasta. Music Finland on yksi Music x Median kumppaneista tuottaen tapahtuman puheohjelman kansainvälisen osuuden ja tuoden Tampereelle kansainvälisiä musiikkialan ammattilaisia. Lue lisää.

WOMEX

Kansan- ja maailmanmusiikin merkittävin kansainvälinen ammattilaistapahtuma ja showcase-festivaali WOMEX Worldwide Music Expo pidetään tänä vuonna Iso-Britannian Manchesterissa 23.–27.10. Music Finland koordinoi WOMEX-tapahtumaan suomalaisten osallistujien yhteisen messuosaston ja tarjoaa alennuskoodin sekä kattavat ja asiantuntevat palvelut tapahtuman aikana. Ilmoittaudu mukaan ja lue lisää täällä.

Northern Connection Pohjoismaisilla musiikkipäivillä

Music Finland on mukana taidemusiikin säveltäjien Nordic Music Days 2024 -festivaalilla Glasgow'ssa 30.10.–3.11. Samalla huipentuu yhteispohjoismaisen Northern Connection -hankkeen ensimmäinen vaihe, kun suomalainen defunensemble, norjalainen Ensemble Temporum ja skotlantilainen Red Note Ensemble esiintyvät tapahtumassa esittäen hankkeen tilaamia sävellyksiä. Lue lisää.

Huddersfield Contemporary Music Festival

Music Finland ja Huddersfield Contemporary Music Festival (HCMF) ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä suomalainen musiikki tulee olemaan keskeinen osa festivaalin ohjelmaa kolmella tulevalla festivaalilla. Yhteistyö käynnistyy seuraavalla HCMF-festivaalilla, joka järjestetään Huddersfieldissa Iso-Britanniassa 15.–24.11. Lue lisää.


Vientimatkat

Sweden Trade Mission

Music Finland järjestää vientimatkan Ruotsiin 3.–4.9. Kaksipäiväisen matkan ohjelma on suunnattu pidemmällä oleville suomalaisyrityksille, jotka toimivat tai pop-artisti- tai biisiviennin parissa. Hae mukaan täällä 3.6. mennessä.

Nordic Trade Mission to Seoul

Teemme syyskuussa Etelä-Korean pääkaupunkiin Souliin kohdistuvan yhteispohjoismaisen vientimatkan, jossa keskitytään K-Pop-markkinan mahdollisuuksiin. Vientimatkan sisältö on suunnattu ensisijaisesti biisivientitoimijoille sekä musiikkikustantajille ja -managereille, ja ajankohta on 23.–26.9. Hae mukaan 9.6. mennessä. Lue lisää.

Metal Trade Mission: Summer Breeze

Pohjoismainen musiikkivientitoimistojen verkosto Nomex järjestää metallifestivaali Summer Breezeen kohdistuvan vientimatkan 14.–17.8. Haku vientimatkalle päättyy 31.5. Lue lisää.


Avoimet showcase-haut

Reeperbahn Festival

Saksan suurin kaupunkifestivaali ja musiikkialan ammattilaistapahtuma järjestetään 18.–21.9. Hampurissa. Reeperbahn kerää vuosittain laajan ja kansainvälisen joukon toimijoita popin, rockin, indien ja elektronisen musiikin saralta. Hae showcase-esiintyjäksi.

Making Tracks

Making Tracks rakentuu residenssin ja kiertueen ympärille ja tuo yhteen artistit ja muusikot käynnistämään uusia yhteistyöprojekteja, esittelemään monipuolista musiikkia ja tutkimaan kulttuurienvälisiä ja genrejenvälisiä musiikintekotapoja. Haku mukaan on nyt auki täällä.

Iceland Airwaves

Iceland Airwaves on maailman pohjoisin musiikin showcase- ja ammattilaisfestivaali, joka kokoaa joka vuosi yhteen maan nousevat artistit ja tuoreimmat kansainväliset esiintyjät. Tapahtuma järjestetään 7.–9.11. Haku showcase-esiintyjäksi on nyt auki 1.6. asti täällä.

Kuulumisia

Nuotiston aukioloajat kesällä 2024

Music Finlandin nuotisto lomailee 22.7.–4.8.2024. Kesäloman ajan nuotisto on suljettuna. Muina aikoina nuotistoon voi olla yhteydessä arkisin klo 9–15 välisenä aikana.

Music Finlandin henkilökunnan kesälomat voivat vaikuttaa palvelujen saatavuuteen heinäkuun aikana.