Music Finland verkostoituu Los Angelesissa

Music Finlandin vientipäällikkö Katariina Sorsa keskittyy keväällä 2018 laajentamaan verkostoja maailman viihdeteollisuuden pääkaupungissa. Katariina työskentelee Los Angelesissa keväällä kaksi kuukauden mittaista jaksoa ja mahdollisuuksien mukaan myös yhden syksyllä. Tavoitteena on laajentaa suomalaisten toimijoiden verkostoja ja lisätä suomalaisen musiikin ja sen tekijöiden näkyvyyttä ja läsnäoloa Yhdysvaltain markkinoilla. 

”Los Angeles on yksi asiakasryhmäni ehdottomasti tärkeimmistä vientimarkkinoista, sekä edelleen maailman pääkaupunki biisinkirjoitukselle sekä elokuva- ja viihdeteollisuudelle. Läsnäolo kyseisellä markkinalla on siellä vaikuttamisen kannalta erityisen tärkeää. Tarkoitukseni on toimia asiakkaitteni ylimääräisenä käsiparina Los Angelesissa ja luoda uusia yhteistyömahdollisuuksia. Pohjoismaat, Iso-Britannia, Saksa ja Aasia toki pysyvät edelleen kiikarissa. Song Castle keskittyy tänä vuonna Yhdysvaltojen lisäksi Isoon- Britanniaan, ja Song Hoteliin tullaan kutsumaan artistitulokkaita Euroopan eri markkinoilta,” Katariina Sorsa sanoo.

Alkuvuoden projekteja sekä Suomessa että Yhdysvalloissa

Katariinan työlistalle kuuluu ensimmäisellä matkalla kontaktien kasvattamisen lisäksi myös Nomex-verkoston eli pohjoismaisten musiikkivientitoimistojen yhteisen Nordic Music Trade Mission -vientimatkan ja Nordic Sounds Songwriting Master Class -kirjoitustyöpajan (24.–27.4.) tuotantojen järjestely. 

”Tammikuussa kutsun kirjoittajia kevään Song Castleen, käynnistän Sync Playlist -projektia sekä kehitän vientivalmennuksia elokuva- ja mediasäveltäjille. Lisäksi tiedustelen tulevien ammattilaistapahtumien vieraita – kuten vaikkapa Musiikki & Mediaan tulevia kansainvälisiä musiikkipäälliköitä” Katariina kertoo.

”Los Angelesissa pidän tietysti mielessä myös muiden Music Finlandin vientipäälliköiden asiakkaiden tarpeet. Kannustankin kaikkia asiakkaitamme ottamaan minuun yhteyttä Los Angelesiin liittyvissä asioissa – etenkin jos sinulla on aikeissa matkustaa sinne!”

Biisiviennin visio ohjaa kohdemarkkinalle

Idea pidempien ajanjaksojen viettämisestä Los Angelesissa pohjaa syksyllä 2017 tehdyn Biisiviennin visio -projektin toimintakutsuun. Projektissa painotettiin muun muassa läsnäoloa kohdemarkkinoilla. Lue Biisiviennin visio täältä. 

Katariina työskentelee Los Angelesissa ensimmäisen rupeamansa 15.1.–13.2. Toinen ajanjakso sijoittuu huhti–toukokuulle. Katariinan toimistona on Nordic LA, pohjoismainen luovien alojen keskittymä, jonka yhteydessä toimii myös äänitysstudioita.