Nordic Sounds Songwriting Master Class

Ensimmäinen Nordic Sounds Songwriting Master Class -biisinkirjoitustyöpaja järjestetään Nordic Music Trade Missionin yhteydessä 24.–27.4.2018. 

Työpajalla tekijät pääsevät kirjoittamaan suoraan paikallisten ja pohjoismaisten artistien kanssa. Mukaan haetaan nyt artisteja, toplinereita sekä track-tuottajia. Pohjoismaisten kirjoittajien haku on auki! 

Työpaja koostuu kolmesta kirjoituspäivästä. Joka päivä kirjoittajat muodostavat uuden kansainvälisen co-write-ryhmän, joissa kirjoitetaan suoraan joko yhdysvaltalaiselle tai pohjoismaiselle artistille. Viimeisenä päivänä järjestetään kirjoitettujen kappaleiden kuuntelutilaisuus sekä ”master class” -luento, jossa pohjoismaiset kirjoittajat saavat oppia Yhdysvaltojen markkinoilla ja Los Angelesissa toimimiseen paikallisilta A&R-työläisiltä ja kokeneilta biisinkirjoittajilta.

Nordic Sounds Songwriting Master Class on tarkoitettu vähemmistöille: naisille ja muunsukupuolisille. Kaikki osallistujat – artistit, kirjoittajat ja track-tuottajat – ovat naisia. Mukaan valitaan kymmenen pohjoismaista artistia ja kirjoittajaa, noin kaksi artisti-kirjoittajaa, trackeria tai toplineria joka maasta. Valintakriteerit ovat kansainvälinen menestys, kansainvälinen co-write-kokemus, menestys kotimaassa, kielitaito ja sosiaaliset taidot. Työpajaan valituilla edellytetään olevan joko kustannussopimus tai manageri tai muu edustaja, joka edistää kirjoittajan sävellysten ja sanoitusten levittämistä. Edustajan suositellaan osallistuvan samaan aikaan tapahtuvan Nordic Music Trade Missionin ohjelmaan. 

Hae mukaan tästä linkin kautta 10.1.2018 mennessä.

 Osallistumismaksu on 200€ + alv kirjoittajaa kohden, hintaan ei kuulu lentoja tai majoitusta. Music Finland tukee osallistujien lento- ja majoituskuluja 50 prosentilla. Lopulliset osallistujavalinnat tekee paikallinen asiantuntijaraati, joka koostuu Los Angelesissa toimivista musiikkialan ammattilaisista.

Naisille tarkoitetun kirjoitustyöpajan tarkoituksena on nostaa esille pohjoismaisia naisia musiikintekijöinä kansainvälisillä markkinoilla, sillä etenkin musiikintekijöiden joukossa naiset ovat edelleen räikeässä vähemmistössä.