Promootio, vientivalmennukset ja kansainvälistymisen tuet säveltäjille

Promootio, vientivalmennukset ja kansainvälistymisen tuet säveltäjille

Tarjoamme asiakkaillemme näkyvyyttää CORE-sivustollamme, sekä esimerkiksi monenlaisia kansainvälistymisen palveluja sisltäen tukia, viestintää ja verkostoitumismahdollisuuksia.

Composers & Repertoire (CORE) -sivusto

Music Finlandin verkkosivujen yhteydessä toimiva CORE-sivusto esittelee suomalaisia säveltäjiä ja heidän teoksiaan osoitteessa core.musicfinland.fi.

Sivusto koostuu säveltäjä- ja teossivuista. Molempia voi hakea nimen perusteella etusivulla olevan avoimen hakukentän avulla, sekä erilaisin hakukriteerein sivuston vasemmasta ylälaidasta löytyvää Advanced search -hakutoimintoa käyttäen.

Omalle säveltäjäsivulleen Music Finlandin säveltäjäasiakkaiden tulee toimittaa itsestään:

  • Valokuva (kasvokuva)
  • Sävellystyyliä kuvaileva lyhyt englanninkielinen esittelyteksti
  • Linkki säveltäjän omille verkkosivuille sekä mahdollisille muille säveltäjän musiikkia esitteleville sivustoille ja musiikkinäytteisiin (esim. SoundCloud, YouTube, Yle Areena, Vimeo, Facebook, Twitter ja muilla sivustoilla sijaitsevat artikkelit)
  • Tiedot sävellyksistä

Kaikki säveltäjän teokset, joiden nuotti on toimitettu Music Finlandin nuotistoon, näkyvät säveltäjäsivun alaosan listalla ja ovat löydettävissä sivuston hakutoimintojen kautta. Teoslistalla näkyvät myös nuotiston tiedossa olevat teokset joiden nuotteja ei ole saatavilla Music Finlandista. Kustantamattomat teokset, joiden nuotin säveltäjä on toimittanut Music Finlandille, ovat ostettavissa luottokortilla sivuston verkkokaupassa. Säveltäjäasiakkaan 50% alennusta omien teosten nuoteista ei kuitenkaan voida ottaa huomioon verkkokaupassa, joten säveltäjän kannattaa tilata nuottinsa sähköpostitse tai puhelimitse.

Viestintä

Music Finlandin englanninkielisillä pääverkkosivuilla osoitteessa musicfinland.com uutisoimme laaja-alaisesti suomalaisen musiikin kansainvälistymisestä, julkaisemme artikkeleita ja soittolistoja sekä kerromme Music Finlandin hankkeista. Sivut toimivat apuna musiikkialan ammattilaisille, jotka etsivät tietoa suomalaisesta musiikista ja musiikkialasta. Composers & Repertoire -sivusto täydentää taidemusiikin osalta Music Finlandin englanninkielisiä verkkosivuja. Music Finlandin julkaisema FMQ viestii omalta osaltaan ajankohtaista tietoa suomalaisesta musiikista, säveltäjistä, muusikoista ja alan ilmiöistä.

Suomenkieliset verkkosivumme palvelevat pääasiassa musiikkialan ammattilaisia. Sivuilta löytyy tietoa Music Finlandin järjestämistä tapahtumista ja musiikkivientihankkeista, kansainvälistymisen tuista ja valmennuksista sekä nuotistosta ja säveltäjäpalveluista. Sivuilla julkaistaan myös ajankohtaisia alan kuulumisia sekä keskustelua avaavia puheenvuoroja.

Sosiaalisessa mediassa Music Finland tuo esiin suomalaista musiikkia ja musiikin esittäjiä. Löydät meidät seuraavista osoitteista:

Music Finland lähettää säännöllisin väliajoin suomalaisesta klassisesta ja nykymusiikista kertovan englanninkielisen uutiskirjeen laajalle kansainväliselle vastaanottajajoukolle, sekä kohdennettuja uutiskirjeitä valikoiduille nykymusiikin ammattilaisille maailmalla. Suomalaisille asiakkaillemme suunnatussa Musiikkivienti-uutiskirjeessä kerrotaan muun muassa ajankohtaisista vientihankkeista ja tapahtumista. Uutiskirjeiden vastaanottajaksi voi liittyä täällä.

Verkostoitumistapahtumat ja ammattilaisvieraat

Music Finland osallistuu musiikkialan kansainvälisiin ammattilaistapahtumiin, joissa nostetaan esille suomalaista musiikkia ja musiikkialaa. Nuotiston toimintaa ja CORE-sivustoa esitellään myös kotimaassa tapahtuvien taidemusiikkialan tapahtumien yhteydessä.

Suomeen Music Finland tuo vuosittain maailmalta klassisen ja nykymusiikin ammattilaisia, esimerkiksi festivaalien ja taidemusiikkia esittävien yhtyeiden taiteellisia johtajia. Vierailujen tarkoitus on tehdä suomalaista taidemusiikkia tutuksi kansainvälisesti toimiville huippuammattilaisille, ja saattaa heidät yhteen suomalaisten säveltäjien, muusikkojen ja muiden nykymusiikin parissa työskentelevien ammattilaisten kanssa. Ammattilaisvierailut toteutetaan usein yhteistyössä nykymusiikkiin keskittyvien festivaalien kanssa, jolloin vierailla on verkostoitumisen lomassa mahdollisuus osallistua suomalaisen nykymusiikin konsertteihin.

Vuosina 2023–2024 Music Finland koordinoi pohjoisen Euroopan nykymusiikin toimijoita yhdistävää Northern Connection -hanketta. Northern Connection tarjoaa eri maiden säveltäjille ja yhtyeille verkostoitumismahdollisuuksia, mahdollistaa uusia kantaesityksiä sekä pyrkii lisäämään nykymusiikkiteosten esityskertoja.

Mentorointi ja oman osaamisen kasvattaminen

Music Finlandin järjestämät Kansainvälistymisen ABC -tilaisuudet avaavat kansainvälisten musiikkimarkkinoiden toimintaperiaatteita. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille kansainvälistymisestä kiinnostuneille musiikkialan toimijoille. Music Finlandin tarjoamat henkilökohtaiset mentorointitapaamiset on puolestaan tarkoitettu jo kansainvälistä uraa tekeville musiikkialan ammattilaisille. Lisätietoa sekä hakulomakkeet Kansainvälistymisen ABC-tilaisuuksiin ja mentorointiin täällä.

Mentorointitilaisuuksien lisäksi Music Finland järjestää erilaisia kansainvälistymisen valmennuksia, työpajoja ja seminaareja, joihin säveltäjät ovat tervetulleita. Music Finland organisoi myös erityisesti säveltäjille tarkoitettuja valmennusohjelmia, kuten vuosina 2013, 2017 ja 2022 toteutetut Lentoon-kansainvälistymisvalmennukset.

Kansainvälistymisen tuet

Music Finland kanavoi alan toimijoille kansainvälistymistä edistäviä tukia. Säveltäjien on mahdollista hakea näistä projektitukea. Projektituki on suunnattu kaikille musiikkivientiä tekeville toimijoille vientiuran vaiheesta riippumatta. Se soveltuu niin yksittäisen säveltäjän matkoihin tai PR-kampanjaan kuin myös useampaa tekijää tai artistia koskevaan projektiin. Tukea voivat hakea yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt. Tuki myönnetään yksittäiseen live-, markkinointi- tai teosvientihankkeeseen. Lue lisää projektituesta ja muista musiikkialan tuista ja ohjelmista täältä.

Lue lisää projektituesta ja muista musiikkialan tuista ja ohjelmista täältä.