Vientiartistijalostamossa valmennetaan musiikkiviennin uusia kykyjä

Music Finlandin ja Muusikkojen Liiton yhteistyössä toteuttamassa vientiartistijalostamossa etsitään ja valmennetaan uusia vientitoivoja. Jalostamo alkaa syyskuussa 2019 – haku aukeaa jo toukokuussa!

Syyskuussa alkava vientiartistijalostamo on täysin uudenlainen konsepti Music Finlandin palveluiden joukossa. Se on mentorointi- ja valmennuskokonaisuus kansainvälistä uraa aloittaville tai jo tekeville artistitulokkaille ja sen ideana on auttaa osallistujiaan kehittymään artisteina sekä lisätä heidän tietämystään kansainvälisestä musiikkialasta. Lisäksi vientiartistijalostamon tarkoitus on auttaa suomalaista musiikkialaa löytämään uusia, kansainväliseen uraan valmiita kykyjä.

”Tiedämme Suomesta löytyvän kansainvälisesti potentiaalisia osaajia, siksi nyt on oikea aika luoda vientiartistijalostamo. Sen tavoitteena on kiihdyttää uusien vientiartistien kansainvälistä uraa ja nostaa uskoa siihen, että kansainvälisen uran luominen on suomalaisille täysin mahdollista”, kertoo Music Finlandin toiminnanjohtaja Kaisa Rönkkö.

Jalostamon ohjelma sisältää esimerkiksi valmennusta, käytännön työskentelyä (studiotyö ja live-esiintyminen) sekä verkostojen kehittämistä. Jokainen mukaan valittu artisti saa myös henkilökohtaisen mentorin, jota tavataan vientiartistijalostamon aikana, sekä oman räätälöidyn vientisuunnitelman.

Vientiartistijalostamon ohjelma toteutetaan yhteistyössä Muusikkojen liiton kanssa. Valitsijoina, puhujina ja mentoreina toimii joukko suomalaisen musiikkialan ammattilaisia, kuten Miikka Koivisto (YleX), Marja Kokko (Universal Music), Asko Kallonen (Warner Music Finland), Samu Haber (Comusic Management) sekä poptähti Isac Elliot. Lisäksi ohjelmassa kuullaan kansainvälisiä musiikkiammattilaisia kuten manageri Ulysses Hüppauff (Apocalyptica) ja musiikkialan juristi Paul Spraggon (SSB Solicitors, asiakkaina mm. Adele, Jamiroquai, The Prodigy).

Valmennuskokonaisuus on tarkoitettu vientiuransa alussa oleville artisteille ja yhtyeille, eikä hakijoille ole genrerajoituksia. Pääasiassa valmennus kuitenkin palvelee pop- ja rock-ympäristössä toimivia artisteja. Vientiartistijalostamoon mukaan otettavat artistit valitsee Music Finlandin nimeämä musiikkiammattilaisista koostuva riippumaton raati.

Hae mukaan toukokuussa!

Yhdeksän kuukautta kestävä valmennuskokonaisuus toteutetaan syyskuun 2019 ja toukokuun 2020 välillä ja sen hakuaika on 6.5.–2.6.2019.

Music Finland järjestää 29.5. infotilaisuuden artistijalostamosta Helsingin G Livelabissa yhdessä Muusikkojen liiton kanssa. Lue lisää tapahtumasta täältä!

Vientiartistijalostamo on osa Music Finlandin Fast Track -kasvuohjelmaa, joka koostuu kolmesta kokonaisuudesta ja on suunnattu paitsi musiikkialan yrityksille, myös artisteille sekä yhtyeille musiikkigenreen katsomatta. Fast Track -kasvuohjelman osiot ovat vientiartistijalostamo, vientistrategia ja vientiyrityshautomo.

Music Finlandin Fast Track -kasvuohjelmaa on ollut suunnittelemassa suomalainen musiikkiala, joka myös sitoutunut yhdessä sen toteuttamiseen. Kasvuohjelman rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Musiikin edistämissäätiö.

Tapahtumiamme: Valmennus
15.1.2024
Top 20 – Future Hitmakers 2024

Lue lisää
26.2.2024
Luentosarja: Ura säveltäjänä

Lue lisää
3.9.2024
Kansainvälistymisen ABC syksy 2024

Lue lisää
2.10.2024
Music x Media 2024

Lue lisää