Tutustu Fast Track -kasvuohjelman uusiin palveluihin

Music Finlandin vuonna 2017 aloittama Fast Track -musiikkivientiohjelma laajenee nyt kasvuohjelmalla, jonka muodostaa kolme uutta palvelua: vientiartistijalostamo, vientistrategia ja vientiyrityshautomo. Hae mukaan syksyllä käynnistyviin Fast Trackin vientiartistijalostamoon ja vientistrategia-osioon – haku alkaa 6. toukokuuta.

Uusi Fast Track -kasvuohjelma koostuu kolmesta kokonaisuudesta ja on suunnattu paitsi musiikkialan yrityksille, myös artisteille sekä yhtyeille musiikkigenreen katsomatta. Fast Track -kasvuohjelman osiot ovat vientiartistijalostamo, vientistrategia ja ensi vuoden alussa alkava vientiyrityshautomo.

Uusien Fast Track -palvelujen lisäksi myös kärkitoimijoiden viennin tukemiseen tarkoitettu Fast Track -musiikkivientiohjelma jatkuu entisellään.

”Fast track -kasvuohjelmalla pyritään vastaamaan monipuolisesti vientipolun eri vaiheissa oleviin tarpeisiin. Suomesta löytyy jo nyt musiikkiviennin kärkitoimijoita sekä niiden lisäksi lukuisia jo kansainvälisesti toimivia yrityksiä, joilla on potentiaalia nousta kärkitoimijoiden joukkoon”, Music Finlandin toiminnanjohtaja Kaisa Rönkkö sanoo.

Kasvuohjelmaa on ollut suunnittelemassa suomalainen musiikkiala, joka myös sitoutunut yhdessä sen toteuttamiseen.

Vientiartistijalostamossa etsitään ja valmennetaan uusia vientitoivoja

Syyskuussa alkava vientiartistijalostamo on täysin uudenlainen konsepti Music Finlandin palveluiden joukossa. Se on mentorointi- ja valmennuskokonaisuus kansainvälistä uraa aloittaville tai jo tekeville artistitulokkaille ja sen ideana on auttaa osallistujiaan kehittymään artisteina sekä lisätä heidän tietämystään kansainvälisestä musiikkialasta. Lisäksi vientiartistijalostamon tarkoitus on auttaa suomalaista musiikkialaa löytämään uusia, kansainväliseen uraan valmiita kykyjä.

”Tiedämme Suomesta löytyvän kansainvälisesti potentiaalisia osaajia, siksi nyt on oikea aika luoda vientiartistijalostamo. Sen tavoitteena on kiihdyttää uusien vientiartistien kansainvälistä uraa ja nostaa uskoa siihen, että kansainvälisen uran luominen on suomalaisille täysin mahdollista”, Kaisa Rönkkö kertoo.

Jalostamon ohjelma sisältää esimerkiksi valmennusta, käytännön työskentelyä (studiotyö ja live-esiintyminen) sekä verkostojen kehittämistä. Jokainen mukaan valittu artisti saa myös henkilökohtaisen mentorin, jota tavataan vientiartistijalostamon aikana, sekä oman räätälöidyn vientisuunnitelman.

Vientiartistijalostamon ohjelma toteutetaan yhteistyössä Muusikkojen liiton kanssa.

Valitsijoina, puhujina ja mentoreina toimii joukko suomalaisen musiikkialan ammattilaisia, kuten Miikka Koivisto (YleX), Marja Kokko (Universal Music), Asko Kallonen (Warner Music Finland), Samu Haber (Comusic Management) sekä poptähti Isac Elliot. Lisäksi ohjelmassa kuullaan kansainvälisiä musiikkiammattilaisia kuten manageri Ulysses Hüppauff (Apocalyptica) ja musiikkialan juristi Paul Spraggon (SSB Solicitors, asiakkaina mm. Adele, Jamiroquai, The Prodigy).

Valmennuskokonaisuus on tarkoitettu vientiuransa alussa oleville artisteille ja yhtyeille, eikä hakijoille ole genrerajoituksia. Pääasiassa valmennus kuitenkin palvelee pop- ja rock-ympäristössä toimivia artisteja. Vientiartistijalostamoon mukaan otettavat artistit valitsee Music Finlandin nimeämä musiikkiammattilaisista koostuva riippumaton raati.

Yhdeksän kuukautta kestävä valmennuskokonaisuus toteutetaan syyskuun 2019 ja toukokuun 2020 välillä ja sen hakuaika on 6.5.–2.6.2019.

Music Finland järjestää 29.5. infotilaisuuden vientiartistijalostamosta Helsingin G Livelabissa yhdessä Muusikkojen liiton kanssa. Lue lisää tapahtumasta täältä!

Vientistrategia tukee musiikkiyritysten kansainvälistä kasvua

Fast Track -vientistrategia palvelee suomalaisia vientiä tekeviä yrityksiä, jotka tähtäävät kansainväliseen kasvuun. Sillä tuetaan yritysten ja niiden edustamien artistien tai tekijöiden pitkäjänteisten strategioiden toteuttamista. Hankkeet ovat tavoitteellisia, ammattimaisesti sekä toteutuskelpoisesti suunniteltuja ja niillä on hyvät edellytykset menestymiselle. Palvelussa tarjotaan yrityksille taloudellisen tuen ohella konsultaatiota vientistrategian toteuttamiseksi. Hae mukaan 6.5.–2.6.2019. Lue lisää täältä.

Vientiyrityshautomo tukee uusia vientiyrityksiä alkutaipaleella

Vientiyrityshautomolla halutaan paitsi kannustaa vientiyrittäjyyteen, myös tukea sen alkutaivalta. Se auttaa uusia, vientitoimintaansa aloittelevia yrityksiä liikeidean kehittämisessä ja kansainvälisen liiketoiminnan rakentamisessa. Se on tarkoitettu uusille yrittäjille tai yrittäjyyttä suunnitteleville toimijoille, joilla on potentiaalinen, vientiin tähtäävä liikeidea. Hautomon sisältöön kuuluu esimerkiksi etenemissuunnitelman suunnittelu, apua rahoituksen hakemiseen, kontaktiverkostojen luominen sekä käytettävissä oleva neuvonantajien ryhmä. Vientiyrityshautomo alkaa vuonna 2020, mukaan voit hakea jo syksyllä 2019.

Music Finlandin Fast Track -kasvuohjelman rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Musiikin edistämissäätiö.

Tapahtumiamme: Valmennus
15.1.2024
Top 20 – Future Hitmakers 2024

Lue lisää
29.5.2024
Sync Masterclass: Pelimusiikki

Lue lisää
2.9.2024
Kansainvälistymisen ABC syksy 2024

Lue lisää
12.9.2024
By:Larm 2024 -vientimatka

Lue lisää
2.10.2024
Music x Media 2024

Lue lisää