Music Finland avaa tuen musiikkivientiin poikkeusoloissa

Globaali koronaviruspandemia on muuttanut musiikkialan markkinatilannetta rajusti. Varmistaakseen suomalaisen musiikkiviennin vahvuuden jatkossakin, Music Finland on kehittänyt poikkeusolojen musiikkivientiin uuden tukimuodon, joka on haettavissa tästä päivästä lähtien.

Viime viikolla kysyimme musiikkialan yrityksiltä ja freelancer-toimijoilta, millaisia vaikutuksia koronaviruksesta on heille koitunut. Kyselyn tulokset osoittavat, että monilla yrityksillä, muusikoilla, säveltäjillä ja musiikintekijöillä kansainvälinen toiminta ja musiikkivienti on hidastunut huomattavasti. Tukeakseen suomalaista musiikkivientiä merkittävästi muuttuneissa olosuhteissa, Music Finland on kehittänyt Musiikkivientituki poikkeusoloissa -nimellä kulkevan uuden tukimuodon.

Tuella pyritään vahvistamaan suomalaisen musiikin kansainvälinen näkyvyys ja musiikkivienti poikkeusoloissa. Poikkeusaikana vientitoimenpiteitä voi toteuttaa erilaisilla digitaalisilla alustoilla, digitaalisissa palveluissa tai kansainvälisissä medioissa. Pyrimme näin edesauttamaan suomalaisia ammattimaisia musiikinviejiä tavoittamaan kansainvälisiä portinvartijoita sekä yleisöä siihen saakka, kunnes elävän musiikin esittäminen on jälleen mahdollista. Tukea on haettavissa tästä päivästä lähtien toukokuun 8. päivään asti ja sitä jaetaan viikoittain. Tältä sivulta löydät lisätietoa tuesta sekä linkin hakulomakkeeseen.