Hae mukaan virtuaalisiin vientihankkeisiimme

Olemme avanneet haun esiintyjille ja levy-yhtiöille teemalla "VR -ja metaversumi-videotuotannot osana Musiikkialan kasvustrategiahanketta". Siinä haemme suomalaisia vientiartisteja ja heitä edustavia yrityksiä mukaan tekemään musiikkiviennin tulevaisuutta. Haku on päättynyt 21.7.

Music Finland tuottaa yhteistyökumppaniensa kanssa syksyn aikana virtuaalitodellisuus- ja metaversumi-musiikkisisältöjä valikoidulle ryhmälle suomalaisartisteja. Sisältöjä hyödynnetään sekä Motel Finlandia -VR-alustalla että Music Finlandin promootiossa syksyn ammattilaistapahtumissa. Valittuja yrityksiä ja/tai esiintyjiä esitellään myös kansainvälisille VR/metaversumi-pohjaisille konserttijärjestäjille. Sisältöjen tuotanto ja kuvaus toteutuvat elo-syyskuun aikana Helsingissä.

Maaliskuussa 2022 South by Southwestissa esitelty beta-versio Motel Finlandiasta on Music Finlandin oma virtuaalialusta musiikkivientiä varten – virtuaalinen tila, joka toimii osana ammattilaistapahtumien ja showcase-esintymisten markkinointia sekä aktivoi ihmisiä ennen ja jälkeen tapahtumia. Virtuaalinen tila on toteutettu yhdessä suomalaisen Arilynin kanssa, joka on tehnyt VR- ja AR-toteutuksia esimerkiksi Lil Nas X:lle ja Ozzy Osbournelle. Motel Finlandia hakee inspiraatiota 1970-luvun syrjäisistä suomalaisista motelleista vanhojen valtateiden varrelta, ripauksella americanaa ja Twin Peaksia. 

Tuotannot rahoitetaan Euroopan Unionin RRF-rahoituksella osana Music Finlandin käynnissä olevaa Musiikkialan kasvustrategiahanketta.

Esiintyjien hakukriteerit:

  • aktiivinen vientitoiminta
  • kansainvälistymispotentiaali
  • suunnitelmia näkyvyydestä syksyn ammattilaistapahtumissa

Haku virtuaalihankkeisiin on päättynyt. Lisätietoja antaa Music Finlandin Innovaatio- ja liiketoimintajohtaja Turo Pekari sähköpostitse.

Vuoden 2022 alussa käynnistynyttä Musiikkialan kasvustrategiahanketta rahoitetaan Euroopan Unionin Next Generation EU -rahoituksella, jota kanavoidaan RRF (Recovery and Recilience Facility) -tuen kautta kansallisesti opetus- ja kulttuuriministeriön toimesta. EU-rahoituksen kriteerejä ovat uusien teknologioiden kokeilu kulttuuri ja luovien alojen digitaalisten tietovarantojen ja sisältöjen tuottamiseen ja tarjoamiseen. Osana hanketta teemme kuluvan vuoden aikana konkreettisia pilottiprojekteja sekä osallistamme asiakkaitamme niihin.