Anna Reposesta Music Finlandin uusi vientipäällikkö

Anna Reponen on Music Finlandin uusi vientipäällikkö. Hän aloittaa uudessa tehtävässään 1.12. asiakkainaan kustantajat, musiikintekijät sekä elokuva- ja mediasäveltäjät, jotka ovat tähän asti olleet pääasiassa Katariina Sorsan asiakkaita.

Uudella vientipäälliköllä Anna Reposella on monipuolinen kokemus erilaisista hallinto- ja tuotantotehtävistä kulttuurialalla. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian Arts Management -linjalta. Music Finlandissa hän on työskennellyt vuodesta 2020 lähtien – tähän saakka projektinhallinnan tehtävissä eri vientiprojekteissa kuten valmennuksissa, co-write-leireillä, vientiartistijalostamossa, Music x Mediassa sekä viimeisimpänä tänä syksynä alkaneessa International Music Business Masterclassissa.

Kustannustoiminta ja musiikintekeminen ovat tulleet Annalle tutuksi esimerkiksi työharjoitteluiden kautta Elements Musicissa ja Insane Saki Riot -yhtiössä sekä myös pitkäaikaisen lauluharrastuksen myötä. Hän on opiskellut musiikkialaa myös Yhdysvalloissa ja Saksassa.

”Uudessa tehtävässä minua inspiroi se, että pääsen työskentelemään musiikintekijöiden kansainvälistymisen eteen. Suomalainen biisivienti on kasvava kenttä ja vientikappaleiden määrä on noussut vuosi vuodelta pandemiasta huolimatta, joten on hienoa päästä edesauttamaan tekijöiden kansainvälistymistä ja menestystä myös tulevaisuudessa. Uusi rooli on minulle positiivinen haaste, jossa pääsen hyödyntämään myös aikaisempaa kokemustani ja osaamistani”, Anna kertoo.