International Music Business Masterclass

International Music Business Masterclass on Music Finlandin uusi valmennus- ja mentorointiohjelma musiikkialan ammattilaisille, joita kiinnostaa kansainväliset markkinat. Ohjelma on tarkoitettu kansainvälisen urapolun alussa oleville toimijoille, ja soveltuu sekä yrittäjille että alalla työsuhteessa oleville toimijoille työn ohessa. Haku 2022 – 2023 -ohjelmaan on päättynyt.

International Music Business Masterclass perehdyttää kansainvälisen musiikkibisneksen keskeisiin aihealueisiin. Verkostoitumistapahtumien, keskustelujen, seminaarien ja webinaarien lisäksi kukin ohjelmaan valittu ammattilainen saa kansainvälisillä markkinoilla toimivan mentorin, jolla on vahva tuntemus mentoroitavan toimintaympäristöstä kansainvälisesti.

Ohjelma on tarkoitettu kansainvälistä toimintaa suunnitteleville tai vastikään aloittaneille musiikkialan bisnesammattilaisille (esimerkiksi aloitteleville managereille, levy-yhtiötoimijoille, tiedottajille tms).

Ohjelman keskeisiä teemoja ovat kansainväliset verkostot, musiikkialan rakenteet, toimijat ja yritystoiminta sekä tulevaisuuden näkymät ja trendit. Noin puolivuotinen ohjelma sisältää 1–2 tapaamista per kuukausi syyskuun 2022 ja maaliskuun 2023 välillä. Tapaamiset ovat kestoltaan 2–4 tuntisia. Lisäksi ohjelmaan kuuluu osallistuminen ja sisältöjä Music x Media -tapahtumassa 2022 sekä osallistuminen kansainväliseen musiikkialan ammattilaistapahtumaan keväällä 2023. Osa ohjelman valmennussisällöistä tehdään yhteistyössä Music Finlandin Vientiyrityskiihdyttämön kanssa.


Hae mukaan

Haku Masterclass-ohjelmaan tapahtuu sähköisen lomakkeen kautta. Haun eräpäivä on 2022 – 2023 -ohjelmaan on päättynyt. Lomakkeessa kysytään hakijan taustatietoja musiikkialan työkokemuksesta ja tavoitteista kansainvälistymiseen liittyen.

Ohjelmaan valitaan 6–10 ammattilaista, jotka ovat kansainvälisen uransa alussa. Valinnoissa otetaan huomioon myös yhdenvertaisuus ja diversiteetti.

Osallistumismaksu on 350 euroa +alv. Osallistuminen sisältää valmennussisällöt, mentoroinnin, lipun Music x Mediaan 2022, sekä 50 prosenttisen matkatuen osallistujalle itselleen parhaiten soveltuvaan Eurooppalaiseen ammattilaistapahtumaan keväällä 2023 (esim. SPOT Festival, Eurosonic, Tallinn Music Week tms).

Tarkemmat ohjelmasisällöt julkaistaan elokuussa. Sisältöjä järjestetään sekä etätoteutuksella, että lähitapaamisina.

International Music Business Masterclassin tuotantoa rahoitetaan Euroopan Unionin Next Generation EU -rahoituksella, jota kanavoidaan RRF (Recovery and Recilience Facility) -tuen kautta kansallisesti opetus- ja kulttuuriministeriön toimesta.