Vientiartistijalostamo 2019

Tutustu täällä vuonna 2021 käynnistyvään vientiartistijalostamoon, jonka hakuaika on 22.3.– 9.4.2021.

**

Fast Track -vientiartistijalostamo on mentorointi- ja valmennuskokonaisuus kansainvälistä uraa aloittaville tai jo tekeville artistitulokkaille. Uusi palvelu on osa Music Finlandin Fast Track -kasvuohjelmaa. Hae mukaan 6.5.–2.6.2019.

Vientiartistijalostamo on mentorointi- ja valmennuskokonaisuus kansainvälistä uraa aloittaville tai jo tekeville artistitulokkaille ja sen ideana on auttaa osallistujiaan kehittymään artisteina sekä lisätä heidän tietämystään kansainvälisestä musiikkialasta.

Artistijalostamon valinnat tekee Music Finlandin hallituksen asettama valitsijatyöryhmä. Fast Track -artistijalostamoa rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Ohjelman sisältö toteutetaan yhteistyössä Muusikkojen liiton kanssa.

Kenelle ohjelma on tarkoitettu?

Fast Track -artistijalostamo on tarkoitettu uransa alussa oleville artisteille ja yhtyeille, eikä hakijoille ole genrerajoituksia. Pääasiassa valmennus kuitenkin palvelee pop- ja rock-ympäristössä toimivia artisteja. Vientiartistijalostamoon voivat myös hakea artistit, joilla on jo yhteistyökumppaneita ja julkaisuja, mutta joiden ura on vielä kehitysvaiheessa. Mikäli jalostamoon valitaan sellainen artisti, jolla on tiimi, määritellään jalostamon tavoitteet yhdessä tiimin kanssa, pyrkien edesauttamaan kunkin artistin ja tiimin tarpeita räätälöidysti. Keskeistä on, että artistin tavoitteena on kansainvälinen ura.

Mikäli pohdit kannattaako sinun hakea jalostamoon, ole yhteydessä Niko Kankaaseen.

Mitä jalostamo sisältää?

Jalostamon ohjelma pitää sisällään esimerkiksi valmennusta, käytännön työskentelyä (studiotyö ja live-esiintyminen) sekä verkostojen kehittämistä.

Jalostamon lähivalmennuskerrat järjestetään noin kerran kuussa, alkaen syyskuussa 2019 ja päättyen toukokuussa 2020. Valmennukset sekä käytännön työskentely tapahtuvat pääasiassa Helsingissä.

Valmennuksissa käsitellään esimerkiksi seuraavia aiheita:

  • musiikkibisneksen perusteet
  • artistin tiimi
  • vientimarkkinat
  • lakiasiat ja sopimukset
  • A&R, tuotekehitys, tuotannon merkitys
  • esiintymisvalmennus
  • brändinrakennus (tarinan rakentaminen, pitchaaminen)
  • mediasuhteet
  • sosiaalinen media

Jokainen mukaan valittu artisti saa myös henkilökohtaisen mentorin, jota tavataan vientiartistijalostamon aikana. Lisäksi jokaiselle osallistujalle luodaan oma, räätälöity vientisuunnitelma.

Miten valinnat tehdään?

Vientiartistijalostamon tekee Music Finlandin hallituksen asettama valitsijatyöryhmä. Valitsijatyöryhmä arvioi hakemuksen perusteella hankkeen merkitystä ja kansainvälistä potentiaalia. Hakemuksia verrataan myös toisiinsa.

Mikäli jalostamoon valittu artisti ottaa paikan vastaan, on ilmoittautuminen sitova.

Hae mukaan

Hae mukaan vientiartistijalostamoon tällä sähköisellä lomakkeella viimeistään 2.6.2019 mennessä.