Wemppa Koivumäestä Music Finlandin hallituksen puheenjohtaja

Music Finlandin hallituksen puheenjohtaja vaihtuu. Uusi hallitus aloittaa työnsä tammikuussa 2018.

Vuoden 2018 alusta Music Finlandin hallituksen johtoon astuu Wemppa Koivumäki. Koivumäki on toiminut musiikkialalla yli kaksi vuosikymmentä – näkyvimmin Musiikkituottajat ry:n hallituksessa sekä Sony Music Entertainment Finlandin toimitusjohtajana vuodesta 2012 lähtien. Hän korvaa Music Finlandin hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2015 toimineen Aku Toivosen (Suomen musiikintekijät ry).

Koivumäellä on pitkä historia suomalaisen musiikin viennin parissa. Jo vuosituhannen taitteessa hän oli mukana perustamassa musiikkialan yritysten vientirengasta, joka myöhemmin kehittyi Music Export Finlandiksi, ja lopulta vuonna 2012 Music Finlandiksi yhdistyttyään Suomalaisen musiikin tiedotuskeskus Fimicin kanssa. Music Finlandin hallituksessa Wemppa Koivumäki on istunut vuodesta 2015.

”On suuri etuoikeus päästä entistä vahvemmin mukaan tähän tärkeään työhön. Elämme mielenkiintoista aikaa musiikkiviennin saralla: painopisteet ovat siirtyneet osittain biisinkirjotuksen ja tuotannon puolelle, missä on myös paljon kasvunvaraa. Kenttä on ammattimaistunut paljon, musiikkivienti on nykyään hyvin pedattua asiantuntiatyötä. Globalisaation myötä viennin kasvun edellytykset ovat entistä paremmat ja kynnykset matalammalla. Juuri nyt meillä on timanttinen mahdollisuus kasvattaa vientiä huomattavasti”, Wemppa Koivumäki kertoo.

Uusi hallitus

Music Finlandin tammikuussa 2018 työnsä aloittava uusi hallitus on kokonaisuudessaan seuraava:

  • Suomen Musiikkikustantajat ry: Tom Frisk (varajäsen Tommi Tuomainen)
  • Musiikkituottajat ry: Wemppa Koivumäki (varajäsen Mark Fry)
  • Suomen Musiikintekijät ry: Markus Nordenstreng (varajäsen Aku Toivonen)
  • Suomen Muusikkojen Liitto ry: Ahti Vänttinen (varajäsen Jouni Nieminen)
  • IndieCo ry: Tapio Korjus (varajäsen Riku Pääkkönen)
  • Gramex ry: Matti Lappalainen (varajäsen Joose Berglund)
  • Suomen Säveltäjät ry: Annu Mikkonen (varajäsen Olli Virtaperko)
  • Teosto ry: Katri Sipilä (varajäsen Jani Jalonen)