Top 20 – Future Hitmakers

Top 20 – Future Hitmakers on intensiivikurssi nuorille, lupaaville musiikintekijöille. Kurssin tavoitteena on auttaa tekijöitä etenemään urallaan ja verkostoitumaan muiden lauluntekijöiden ja musiikkialan ammattilaisten kanssa – sekä inspiroida luomaan uutta musiikkia. 
Haku vuoden 2018 kurssille on käynnissä 15.11.2017 asti!

Vuoden 2018 kurssilla tunnetut musiikintekijät Mikko Tamminen, Tido, Axel Ehnström ja Michelle Leonard (UK/DE) kertovat omista työskentelytavoistaan, omien biisiensä synnystä ja urapolustaan.

Lisäksi kustannus- ja levy-yhtiöiden edustajat Jarkko Ehnqvist (Universal Music), Jonnaemilia Kärkkäinen (EMI Capitol/The Fried Music) ja Patric Sarin (HMC Publishing) valottavat alan lainalaisuuksia ja toimintamalleja sekä vinkkaavat, miten aloittelevat tekijät pää­sevät mukaan bisnekseen. Täältä löydät lisätietoa kaikista kurssin puhujista.

Osallistujat pääsevät myös harjoittelemaan biisien tekoa co-write-kotitehtävinä ja saavat biiseistään palautetta alan ammattilaisilta. Kurssi huipentuu studiopäivään, jonka aikana kurssilaiset tekevät biisin co-write-tiimissä.

Kurssilla korostuu käytännönläheisyys ja tiivis yhteistyö musiikkialan eri toimijoiden kanssa.

Kurssin järjestävät Teosto, Music Finland ja Suomen Musiikki­kustantajat.

Aikataulu ja ohjelma

Future Hitmakers koostuu kolmesta kurssikerrasta ja yhdestä studiosessiosta. 

Ma 12.2.2018 klo 15.30-19.30 – Minä biisintekijä: biisintekijän edellytykset ja uratarina

Ensimmäisellä kurssikerralla käsitellään lauluntekijän ominaisuuksia ja menestyksen edellytyksiä, biisinteon prosessia, sekä sitä, miten kirjoittamisesta tulee ammatti. Puhujat kertovat työskentelymetodeistaan, biisinkirjoittajien rooleista ja työnjaosta sekä co-write-sessioista ja niiden hyödyistä. 

Tilaisuutta isännöi Teosto.

Paikka: Kampin Huippu, Urho Kekkosen katu 2 C, 6.krs, Helsinki

Ma 19.3.2018 klo 15.30-19.30 – Miten päästä mukaan bisnekseen?

Toisella kurssikerralla käsitellään levy-yhtiön ja kustantajan roolia sekä alalla tehtäviä sopimuksia. Puhujat kertovat, miten lähestyä oikeita tahoja ja mistä tekijän tulovirrat muodostuvat.

Tilaisuutta isännöi Suomen Musiikkikustantajat.

Paikka: Kampin Huippu, Urho Kekkosen katu 2 C, 6.krs, Helsinki

Ma 9.4.2018 klo 15.30-19.30 – Tekijänä meillä ja muualla

Kolmannella kurssikerralla käsitellään toimimista Suomessa ja kansainvälisillä markkinoilla. Puhujat kertovat, kuinka suunnataan kansainvälisille markkinoille ja minkälaisia mahdollisuuksia siellä on. Millaisia kumppaneita ja verkostoja tarvitaan?

Tilaisuutta isännöi Music Finland.

Paikka: Kampin Huippu, Urho Kekkosen katu 2 C, 6.krs, Helsinki

Tehtävät

Kunkin kurssipäivän jälkeen osallistujat saavat co-write-kotitehtävän. Kurssille osallistuminen edellyttää sitoutumista kurssipäivien lisäksi myös co-write-työskentelyyn kevään aikana.

Lisäksi toukokuussa kurssilaisille järjestetään päivän kestävä studiokirjoitussessio. Studiosession jälkeen kurssilaiset saavat kappaleistaan palautetta musiikintekijöiltä ja -kustantajilta.

Hae kurssille

Täytä kurssin hakemus tästä. Hakuaika vuoden 2018 kurssille on käynnissä 15.11.2017 asti.

Kerro hakemuksessa taustastasi (koulutus, co-write-kokemus, mahdolliset levy- tai kustannussopimukset) ja siitä, mitä kaikkea olet ehtinyt tehdä (julkaisut, tekemiesi biisien julkiset esitykset). Kuulemme mielellämme myös uratavoitteistasi sekä toiveistasi kurssin suhteen.

Kurssille otetaan noin 20 musiikintekijää. Kurssin osallistujava­linnat tehdään joulukuun puoliväliin mennessä, minkä jälkeen valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Kurssi on maksuton ja järjestetään Helsingissä. Kurssimatkat ja mahdolliset majoitukset ovat osallistujille omakustanteisia.

Kurssipaikan vastaanottaminen on sitova ja edellyttää osallis­tumista kaikkiin kurssipäiviin sekä co-write-sessioon.

Kenelle kurssi on tarkoitettu?

Kurssille haetaan nuoria, lupaavia, aloittelevia kirjoittajia, joilla on jo kokemusta biisien tekemisestä  tai musiikkialalla jo osittain toimivia tekijöitä, jotka ovat menestyksen kynnyksellä. Oleellista on halu tehdä biisintekemisestä ammatti ja into luoda uutta musiikkia myös muille artisteille. Hakijan eduksi katsotaan co-write-kokemus ja kiinnostus suunnata kansainvälisille markkinoille pop-musiikin tekijänä.

Kurssista sanottua

”Kurssilta tarttui mukaan monta osaavaa tyyppiä, joiden kanssa parhaillaankin duunataan musaa yhdessä niin muille artisteille, kuin omaan sooloproggiikseen. Pääsin kurssin jälkimainingeissa myös Song Hotel -biisileirille, jonne tuskin olisin edes uskaltanut hakea ilman TOP 20 – Future Hitmakers -kurssin kannustavaa ilmapiiriä!” – Anni Sinilahti/Alba

”Kurssin ansiosta pääsin eteenpäin biisinkirjoittajan urallani. Opin paljon biisintekoprosessista ja pääsin verkostoitumaan muiden musiikintekijöiden kanssa. Suosittelen ehdottomasti kurssia kaikille ammattimaisesta biisinkirjoituksesta kiinnostuneille." – Anniina Timonen 

”Itselläni on pitkään ollut palo tehdä muille artisteille biisejä, mutta ajatus ammattilaistasolle pääsystä tuntui todella kaukaiselta, vaikka takana on jo useita vuosia musiikin tekemistä. Kurssin kautta sain runsaasti itseluottamusta ja olenkin sitä myöten päättänyt olla tulevaisuudessa Suomen Top 20 -biisintekijä.” – Arto Mulkahainen