Top 20 – Future Hitmakers 2019

Top 20 – Future Hitmakers on intensiivikurssi nuorille, lupaaville musiikintekijöille. Kurssin tavoitteena on auttaa tekijöitä etenemään urallaan ja verkostoitumaan muiden lauluntekijöiden ja musiikkialan ammattilaisten kanssa sekä inspiroida luomaan uutta musiikkia. 

Vuoden 2019 kurssilla tunnetut musiikintekijät kuten Saara TörmäLasse Kurki ja Tiina Vainikainen (Top20 -kurssilainen vuodelta 2016) kertovat omista työskentelytavoistaan, omien biisiensä synnystä ja urapolustaan.

Lisäksi kustannus- ja levy-yhtiöiden edustajat Miika ”Särre” Särmäkari (Rutilus Musiikkimedia Oy), Tom Frisk (Kaiku Songs) ja Jenni Kivikoski (Sony Music Entertainment Finland) valottavat alan lainalaisuuksia ja toimintamalleja sekä vinkkaavat, miten aloittelevat tekijät pääsevät mukaan bisnekseen.

Kurssilla käsitellään myös kansainvälistä uraa niin tekijöiden kuin kustantajien näkökulmasta.

Vuoden 2019 kurssilla on aiempiin vuosiin verrattuna yksi kurssipäivä enemmän. Huhtikuun kurssipäivänä Jurek Reunamäki ja Jonas Olsson purkavat tuottamansa hittikappaleen osiin, sanallisesti ja käytännön esimerkeillä havainnollistaen.

Osallistujat pääsevät myös harjoittelemaan laulujen tekemistä co-write-kotitehtävinä ja saavat kappaleista palautetta alan ammattilaisilta. Kurssi huipentuu toukokuussa studiopäivään, jossa kurssilaiset tekevät co-write-ryhmässä biisin päivän aikana. Grind -studioilla tapahtuvan studiopäivän mentorina toimii vastikään Teosto 90 -tunnustuspalkinnon saanut Risto Asikainen.

Kurssilla korostuu käytännönläheisyys ja tiivis yhteistyö musiikkialan eri toimijoiden kanssa.

Kurssin järjestävät yhteistyössä Teosto, Suomen Musiikkikustantajat ry, Suomen Musiikintekijät ja Music Finland.

Aikataulu ja ohjelma

Top 20 – Future Hitmakers koostuu neljästä kurssipäivästä ja yhdestä studiosessiosta. Lisäksi kolmen ensimmäisen kurssipäivän päätteeksi kurssilaiset saavat co-write-kotitehtävän. Osallistuminen edellyttää kurssikertojen lisäksi myös sitoutumista co-write-työskentelyyn ja tiiviiseen biisinkirjoittamiseen omalla ajalla koko kevään mittaan. 

21.1.2019 klo 15.30–19.30: Biisintekemisestä ammatti

Ensimmäisenä kurssipäivänä käsitellään biisinkirjoittajan ominaisuuksia ja menestyksen edellytyksiä, biisinteon prosessia ja sitä, miten kirjoittamisesta tulee ammatti. Puhujat kertovat työskentelymetodeistaan, musiikintekijöiden rooleista ja työnjaosta sekä co-write-sessioista ja niiden tekemisen hyödyistä.

Tilaisuutta isännöi Suomen Musiikintekijät.

Paikka: Kampin Huippu, Urho Kekkosen katu 2 C, 6. krs, Helsinki

HUOM! Ensimmäisen kurssikerran jälkeen kannattaa varata aikaa vapaamuotoiseen tutustumiseen. Tämä osio ei ole pakollinen, mutta erittäin suositeltava.

11.2.2019 klo 15.30-19.30: Miten päästä mukaan bisnekseen?

Toisella kurssikerralla käsitellään levy-yhtiön ja kustantajan roolia ja alalla tehtäviä sopimuksia. Puhujat kertovat, miten lähestyä oikeita tahoja ja mistä tekijän tulovirrat muodostuvat.

Tilaisuutta isännöi Suomen Musiikkikustantajat ry.

Paikka: Kampin Huippu, Urho Kekkosen katu 2 C, 6. krs, Helsinki

18.3.2019 klo 15.30-19.30: Kansainvälinen ura

Kolmannella kurssikerralla käsitellään uran rakentamista kansainvälisesti ja sitä, millaisia reittejä kansainväliseen menestykseen voi olla. Keitä ovat tärkeimmät partnerit uranrakennuksen ja mihin tekijän kannattaa uran alkuvaiheessa keskittyä, jos tähtäimenä ovat kansainväliset julkaisut ja isommat musiikkimarkkinat?

Tilaisuutta isännöi Music Finland.

Paikka: Kampin Huippu, Urho Kekkosen katu 2 C, 6. krs, Helsinki

15.4.2019 klo 15.30-19.30: Biisi palasiksi

Neljännellä kurssikerralla kaksi puhujaa avaavat biisinteon prosessia, kappaleen syntyvaiheista tuotantoon pienryhmässä. Kumpikin puhuja käyttää kaksi tuntia yhden biisin avaamiseen ja kurssilaisten ryhmät valmistelevat lyhyen tiivistelmän sessiosta toisilleen kurssikerran päätteeksi.

Tilaisuutta isännöi Teosto.

Paikka: Kampin Huippu, Urho Kekkosen katu 2 C, 6. krs, Helsinki

13.5.2019: Studiopäivä

Kurssilaisille järjestetään päivän kestävä studio-/kirjoitussessio. Studiosession jälkeen kurssilaiset saavat palautetta biiseistään musiikintekijöiltä ja -kustantajilta.

Paikka: Grind Studios, Vanha talvitie 13, 6. krs, Helsinki

Hae kurssille

Haku vuoden 2019 kurssille on päättynyt ja valinnoista on ilmoitettu kaikille hakijoille.

Kenelle kurssi on tarkoitettu?

Kurssille haetaan nuoria, lupaavia, aloittelevia kirjoittajia, joilla on jo kokemusta biisien tekemisestä tai musiikkialalla jo osittain toimivia tekijöitä, jotka ovat menestyksen kynnyksellä.

Oleellista on, että hakija haluaa biisinkirjoittamisesta itselleen ammatin ja on innostunut luomaan uutta musiikkia myös muille artisteille. Hakijan eduksi katsotaan co-write-kokemus ja kiinnostus suunnata kansainvälisille markkinoille pop-musiikin tekijänä. Kurssi on kohdennettu ensisijaisesti noin 17–27 vuotiaille musiikintekijöille, sillä kurssin tarkoitus on kannustaa nimenomaan nuoria musiikintekijöitä alalle. Mukaan voivat hakea myös muun ikäiset, missä tapauksessa hakijan tulee keskittyä perustelemaan hakemuksessa erityisen hyvin, miksi juuri hänen pitäisi tulla valituksi.

Lue sivuiltamme artikkeli, jossa muiden muassa kaksi Top20-kurssin käynyttä musiikintekijää kertoo Song Hotel -biisileiristä sekä kaikkein ensimmäisellä Top20-kurssilla mukana olleen Tiina Vainikaisen haastattelu.

Kurssista sanottua

”Kurssilta tarttui mukaan monta osaavaa tyyppiä, joiden kanssa parhaillaankin duunataan musaa yhdessä niin muille artisteille, kuin omaan sooloproggiikseen. Pääsin kurssin jälkimainingeissa myös Song Hotel -biisileirille, jonne tuskin olisin edes uskaltanut hakea ilman TOP 20 – Future Hitmakers -kurssin kannustavaa ilmapiiriä!” – Anni Sinilahti/Alba

”Kurssin ansiosta pääsin eteenpäin biisinkirjoittajan urallani. Opin paljon biisintekoprosessista ja pääsin verkostoitumaan muiden musiikintekijöiden kanssa. Suosittelen ehdottomasti kurssia kaikille ammattimaisesta biisinkirjoituksesta kiinnostuneille." – Anniina Timonen 

”Itselläni on pitkään ollut palo tehdä muille artisteille biisejä, mutta ajatus ammattilaistasolle pääsystä tuntui todella kaukaiselta, vaikka takana on jo useita vuosia musiikin tekemistä. Kurssin kautta sain runsaasti itseluottamusta ja olenkin sitä myöten päättänyt olla tulevaisuudessa Suomen Top 20 -biisintekijä.” – Arto Mulkahainen