Tampere Music Awardin saa tänä vuonna musiikkikustantaja Pelle Lidell

Tämänvuotisen Tampere Music Award -palkinnon saaja Pelle Lidell on yksi viime vuosikymmenten menestyksekkäimmistä eurooppalaisista musiikkikustantajista. 

Ruotsalaista Pelle Lidelliä voi kutsua yhdeksi kustannusalan suurista hitintekijöistä 2000-luvulla: tuhannet hänen uransa varrella kustantamat kappaleet ovat myyneet levytyksinä yli 300 miljoonaa kappaletta sekä keränneet loputtomasti suoratoistoja ja radiosoittoa.

Uransa aikana Lidell on toiminut muun muassa toimitusjohtajana ja A&R-managerina Air Chrysalis Music -kustannusyhtiössä, päällikkönä ja kumppanina Murlyn Songs -yhtiössä sekä A&R -päällikkönä Universal Music Publishing -kustantajalla.  Tammikuusta 2017 alkaen hän on toiminut puheenjohtajana ja yhteistyökumppanina kansainvälisessä EKKO Music Rights Europe – CGTA -musiikkikustannusyhtiössä, jonka Lidell lanseerasi yhdessä k-popin parissa maineensa luoneen korealaisliikemiehen ja miljardöörin Soo Man Leen sekä norjalaisen Robin Jenssenin kanssa.

Lidellin kustantamia hittejä ovat esittäneet muiden muassa Christina Aguilera, Britney Spears, Madonna, Kylie Minogue, Celine Dion, Jennifer Lopez, Sugababes, Janet Jackson, Ricky Martin, Kid Cudi, Galantis ja lukemattomat muut tähtiartistit. Lidellin kiinnittämiin lauluntekijöihin ja tuottajiin kuuluvat esimerkiksi Bloodshy, Avant, Anders Bagge & Arnthor Birgisson, Steve Booker, Karen Poole, Herbie Crichlow sekä tuotanto- ja kirjoitusryhmät The Kennel ja Dsign Music (joka on ollut työstämässä kaikkiaan 26:ta Billboardin eri listojen ykköstä).

”Pelle on ollut alusta saakka avainasemassa kun olemme ideoineet biisilinnaa Suomessa. Pelle tekee työtä suurella sydämellä ja kovaäänisesti. En suoraan sanoen osaa kuvitella kenelle tämä palkinto sopisi paremmin kuin hänelle. Voin koko sydämestäni sanoa, että nyt on palkinnonsaajan osumatarkkuus tasan 100 prosenttia!”, lausuu muusikko, tuottaja ja Suomen kustannusalan veteraani Antti Lehtinen.

Lidelliä pidetään myös eurooppalaisena uranuurtajana k-pop-musiikin maailmassa: hän on vuodesta 2008 toimittanut joukon hittejä korealaisen SM Entertainmentin tähdille – sekä lukuisien muiden k-pop-yhtiöiden artisteille.

Lidell on uransa aikana toiminut sillanrakentajana suomalaiselle kustannusalalle, jakamalla verkostonsa ja luoden maailmanlaajuisia suhteita erityisesti pohjoismaiden ja Aasian välille. Hänen asenteensa on auttanut Suomen – sekä koko Pohjoismaiden – kustannusalaa ja biisintekijöitä pääsemaan maailmalle.

"Pelle Lidellillä on valtava rooli suomalaisen laulunkirjoittamisen kansainvälistymisessä. Pelle on alusta lähtien ollut suunnaton apu Music Finlandille ja hänellä on aina ollut suuri sydän avoinna naapurimaallensa. Lidell on ollut avainasemassa, kun olemme avanneet suomalaisille kirjoittajille ja kustantajille tietä Koreaan”, kertoo pitkän uran Music Finlandissa tehnyt Sami Häikiö

Tampere Music Award -palkinto luovutetaan Pelle Lidellille Industry Awards –gaalassa perjantaina 6.10. Tampereella. Palkinnon luovuttaa Visit Tampereen Perttu Pesä. Palkinnon on suunnitellut tamperelainen lasitaiteilija Taru Syrjänen.

Pelle Lidellin keynote-haastattelu, jossa käsitellään maailmanlaajuista musiikinkustannusta, verkostojen merkitystä ja pohjoismaisia lauluntekijöitä, kuullaan perjantaina klo 15.00 Musiikki & Mediassa. Haastattelijana toimii Suomen Musiikkikustantajien puheenjohtaja sekä Elements Musicin toimitusjohtaja ja perustaja Tommi Tuomainen.

Ricky Martinin viime vuonna ilmestyneen hittikappaleen "Vente Pa'Ca" on tuottanut sekä osin kirjoittanut Pelle Lidellin kustantama norjalainen musiikkiyhtiö Dsign Music.