Sync Newsletter -pilottihankkeessa kerätään suomalaista musiikkia music supervisoreille

Music Finland on aloittanut uuden Sync Newsletter -pilottihankkeen, jonka tavoitteena on lisätä kotimaisen musiikin lisensointia kansainvälisiin audiovisuaalisiin tuotantoihin. 

Hankkeen perustana ovat kansainvälisille music supervisoreille lähetettävät uutiskirjeet, joihin koostetaan suomalaisia kappaleita teemallisiksi soittolistoiksi. Music supervisoreiden toimenkuvaan kuuluu musiikin valitseminen esimerkiksi elokuviin, tv-sarjoihin, mainoksiin, peleihin ja muihin audiovisuaalisiin tuotantoihin.

Pilottivaiheessa uutiskirjeitä lähetetään noin kolmen kuukauden välein ja jokaisessa uutiskirjeessä soittolistat rakennetaan tietyn teeman ympärille. Teemasoittolistat lähetetään music supervisoreille Disco-palvelusta, jota musiikin synkronoinnin ammattilaiset käyttävät musiikkikirjastonsa lajitteluun ja arkistointiin.

Soittolistat koostetaan Music Finlandin asiakkaiden lähettämistä kappaleista. Music Finland kuuntelee ehdotetut kappaleet sekä kuratoi potentiaalisimmista ja parhaiten teemaan sopivista kappaleista soittolistat. Soittolistoille valittujen kappaleiden edustajia pyydetään erikseen täyttämään lomake, jossa kysytään metadata-tietoja, oikeudenhaltijoita ja yhteystietoja. Music Finland ei osallistu mahdollisiin sopimusneuvotteluihin; music supervisorin yhteydenoton tullessa oikeudenhaltijoiden edustaja neuvottelee synkronointisopimuksista itsenäisesti. 

Lue kansainvälistymisen oppaasta vinkkejä musiikin synkronointiin.

Ehdota kappaleita 11.1.2019 mennessä 

Helmikuussa lähetettävän uutiskirjeen teemat ovat:

  1. Energinen elektronisen musiikin tai rock-musiikin kappale (instrumentaali tai laulettu), trailereihin tai mainoksiin (ajattele esimerkiksi urheilu-inserttejä, takaa-ajokohtauksia)
  2. Menevä tai nopeatempoinen moderni pop-kappale, jossa on ”asennetta” (ns. "swagger") mainoksiin tai elokuviin

Huom! Kappaleen ei tarvitse olla tuore julkaisu ja myös julkaisemattomat kappaleet käyvät. Lähetä ehdotuksesi linkin muodossa Pietu Arvolalle (pietu.arvola@musicfinland.fi) 11.1.2019 mennessä. Voit ehdottaa myös tulevien kirjeiden teemoja.