Sync Newsletter -hankkeessa kerätään suomalaista musiikkia music supervisoreille

Music Finlandin Sync Newsletter -hankkeen tavoitteena on lisätä kotimaisen musiikin lisensointia kansainvälisiin audiovisuaalisiin tuotantoihin. 

Hankkeen perustana ovat kansainvälisille music supervisoreille noin neljän kuukauden välein lähetettävät uutiskirjeet, joihin koostetaan soittolistoja suomalaisesta musiikista. Listat rakennetaan vaihtuvan teeman ympärille, ja niille kootaan asiakkaiden lähettämiä kappaleita. Music Finland kuuntelee ehdotukset ja kuratoi soittolistoille potentiaalisimmat ja parhaiten teemaan sopivimmat kappaleet.

Teemasoittolistat lähetetään Disco-palvelun kautta, jota musiikin synkronoinnin ammattilaiset käyttävät musiikkikirjastonsa lajitteluun ja arkistointiin. Kun kappale valitaan mukaan soittolistalle, edustajia pyydetään täyttämään lomake, jossa kysytään metadata-tietoja, oikeudenhaltijoita ja yhteystietoja. Music Finland ei osallistu mahdollisiin sopimusneuvotteluihin, vaan music supervisorin yhteydenoton tullessa oikeudenhaltijoiden edustaja neuvottelee synkronointisopimuksista itsenäisesti. 

Lue kansainvälistymisen oppaasta vinkkejä musiikin synkronointiin.

Ehdota kappaleita 25.3.2020 mennessä 

Huhtikuussa lähetettävän uutiskirjeen teemana on pohjoiset tuulet, ja voit tarjota musiikkia erityisesti seuraaviin kategorioihin:

  1. Elokuvamusiikki, jossa yhdistyvät klassinen/nykymusikki sekä elektroninen tai ambient-äänimaailma
  2. Instrumentaalipainotteista tai ei-sanoitettua folkmusiikkia "arctic sounds" -teemalla
  3. Pop-, rock- tai indie-kappale elokuvallisella tai tunnelmallisella äänimaisemalla ja englanninkielisillä sanoilla, kappaleen rakenne on hitaasti kasvava. Sanoituksen aiheina ympäröivän maailman muutos ja sen herättämät tunteet.

Huom! Kappaleen ei tarvitse olla tuore julkaisu ja myös julkaisemattomat kappaleet käyvät. Lähetä ehdotuksesi kuuntelulinkin muodossa (esimerkiksi Spotify-, Soundcloud- tai muu suoratoistopalvelu) osoitteeseen playlists@musicfinland.fi 25.3.2020 mennessä

Kappaleiden haku on jatkuva ja halutessasi voit ehdottaa kappaleita listalle myös määräpäivän päätyttyä. Listautumiseen vaikuttaa aina kulloiseenkin kirjeeseen valittu teema, joka puolestaan määräytyy asiakkailta saatujen ehdotusten perusteella.