Kuinka synkronoit musiikkiasi onnistuneesti? Lue kansainvälistymisen oppaan vinkit

Music Finlandin kansainvälistymisen oppaasta löydät nyt myös vinkit onnistuneeseen musiikin synkronoimiseen. Musiikin synkronoinnin opas -osion kirjoittaja Konsta Klemetti on työskennellyt aiemmin muun muassa Rovio Entertainmentilla ja tällä hetkellä hän vetää perustamaansa Action Squad -peliyhtiötä.

Musiikin saaminen ympäri maailmaa esitettävään televisiosarjaan tai mainokseen voi olla hyvinkin tuottoisaa artistille. Myös internetin kautta jaeltavissa ohjelmissa ja mainosvideoissa käytetään kaiken aikaa enemmän musiikkia, josta kertyy korvauksia aivan samalla tavalla kuin vaikkapa radiosoitosta. Puhumattakaan jopa satojen miljoonien dollarien budjeteilla tehdyistä konsolipeleistä, joissa soivista kappaleista tehdään kymmenien tuhansien ihmisten seuraamia soittolistoja.

Mutta kuinka synkronointi oikein toimii? Kuka valitsee kappaleet kansainvälisiin tuotantoihin ja kuinka saat oman musiikkisi heidän kuultavaksensa? Millaisia sopimuksia tuotantoyhtiöt haluavat tehdä artistien tai kustantajien kanssa?

Tämän ja paljon muuta voit lukea musiikin synkronoinnin oppaasta.