Suomalainen ja virolainen musiikkiala laajasti esillä Japanissa

Yksitoista jazzin, maailmanmusiikin ja metallin nimeä Suomesta ja Virosta esiintyy Japanissa tällä viikolla. Osana Finest Sounds -vientihanketta toteutettava matka sisältää myös musiikkialan seminaareja, messupäivän ja biisinkirjoitusleirin.

Suomalais-virolainen musiikkialan ammattilaisten ryhmä tapaa japanilaisia kollegoitaan Finest Sounds -projektin ja Viro 100 -juhlavuoden yhteisessä vastaanotossa Tokion Happo-en-puistossa. Viihdejätti Avex Groupin pääkonttorissa järjestetään puolestaan Japanin musiikkiteollisuutta käsittelevää seminaarisisältöä sekä työpaja alan sisällä verkostoitumiseen liittyen.

Showcase-tapahtumissa jazzin, maailmanmusiikin ja metallin parhaimmistoa

Tokion keikkapaikoilla nähdään kolmen illan aikana showcase-esiintymisiä virolaisilta ja suomalaisilta jazz-, maailmanmusiikki- ja metalliartisteilta. Maailmanmusiikkitapahtumassa Shibuya WWW -klubilla nähdään virolaiset Mari Kalkun ja Curly Strings sekä suomalaiset Maija Kauhanen, Antti Paalanen ja Tuuletar. Pohjoismaista metallia kuullaan Space Odd Shibuya -klubilla suomalaisen Mokoman ja virolaisen Talbotin esittämänä. Pit Inn Shinjuku -klubilla järjestettävässä jazz-tapahtumassa esiintyvät virolaiset Peedu Kass Momentum ja Weekend Guitar Trio sekä suomalaiset Olli Hirvonen ja Utopianisti.

Biisintekijät ja brändit myös esillä

Sony Music Tokyon studiossa järjestetään biisileiri suomalaisille, virolaisille ja japanilaisille laulunkirjoittajille ja tuottajille. Mukana ovat Virosta Stig Rästa ja Bert Prikenfeld sekä Suomesta Alex Mattson ja Eva Louhivuori.

Toukokuun 26.–27. päivinä suomalaiset ja virolaiset brändit esittäytyvät Yokohaman Greenroom-festivaalilla. Tapahtumassa Utopianisti-yhtyeen jäsenet esittelevät suomalaista Yousician-sovellusta, jolla opiskellaan instrumentteja. Suomalaisista yrityksistä paikalla ovat lisäksi LoviNokia Technologies ja Moomin Museum. Virolaista muotoilua edustavat Tanel Veenren korumallisto ja Mare Kelpmanin kankaat. 

Finest Soundsin showcase-tapahtumat Tokiossa:

  • 23.05 Finest World Sounds, Shibuya WWW 
    Mari Kalkun, Curly Strings, Tuuletar, Maija Kauhanen, Antti Paalanen
  • 25.05 Finest Heavy Music Night, SPACE ODD Shibuya 
    Talbot, Mokoma 
  • 26.05 Finest Jazz Music Night, Pit Inn Shinjuku 
    Weekend Guitar Trio, Olli Hirvonen “New Helsinki“, Peedu Kass Momentum, Utopianisti

Lue lisää Finest Soundsista täältä sekä osoitteesta finestsounds.eu