Finest Sounds

Finest Sounds luo monialaisia yhteistyömalleja Viron ja Suomen musiikkiyrittäjien Japanin-viennin valmiuksien edistämiseksi.

Finest Sounds on suomalais-virolainen musiikkialan yhteistyöhanke. Sen tavoitteena on viedä laadukasta suomalaista ja virolaista musiikkia maailman toiseksi suurimmalle musiikkimarkkinalle, Japaniin. Musiikin rinnalla japanilaisille esitellään myös muita maidemme kulttuurin ja talouselämän alueita, aina kuvataiteesta muotoiluun ja teknologiaan. 

Musiikki yhteistyön ytimessä

Finest Sounds pyrkii kehittämään uusia yhteistyömalleja ja monialaisia arvoketjuja musiikkialan sekä Japanin-viennissä jo menestyvien toimialojen (kuten muotoilu- ja elämäntapa-brändit sekä teknologiayritykset) välille. Tavoitteena on parantaa kummankin viennin alan näkyvyyttä ja myyntiä Japanissa.

Hanke valmentaa asiakasta seuraavissa taidoissa:

  • Tiedon hankkiminen Japanin markkinoista
  • Uusi musiikkiviennin kehitysohjelma, joka sisältää markkinointikonseptien suunnittelua, demojen tekemistä ja Japaniin kohdistuvia myyntimatkoja
  • Verkostoituminen
  • Monialainen yhteistyö musiikkialan ja muiden liiketoiminnan alueiden (kuten muotoilu, pelit, elokuvat, teknologia) välillä
  • Kolmen kansainvälisen yliopiston media-alan opiskelijoiden valjastaminen kehittämään ja kokeilemaan uusia vientikonsepteja mukana oleville yrityksille
  • Monialaisten palveluiden ja tuotteiden kehittäminen sekä uusien Japanin-vientimahdollisuuksien avaaminen Suomen ja Viron musiikkiyhtiöille sekä sellaisille liikeyrityksille, joille yhteistyö musiikkialan kanssa voi tuoda lisäarvoa

Miksi Japaniin?

Japani on maailman toisiksi suurin musiikkimarkkina. Lisäksi lukuisat menestystarinat muotoilun, kosmetiikan, ruuan, teknologian ja puunjalostuksen piiristä osoittavat, että Japanissa on piilevää kiinnostusta niin pohjoismaisiin kuin baltialaisiin tuotemerkkeihin ja kulttuuriin.

Mitä Finest Soundsissa tehdään?

Kolmen vuoden aikana (2016 – 2019), Finest Sounds tuo yhteen kaikkiaan 45 suomalaista ja virolaista musiikkialan yritystä (kuten manageritoimistoja, levy-yhtiöitä, kustantajia sekä musiikin parissa toimivia digitaalisen median yhtiöitä ja teknologiayrityksiä) ja yli kaksikymmentä jo Japanin markkinoilla toimivaa muiden alojen (kuten muotoilu, elokuvat, teknologia) yritystä.

Finest Sounds hyödyntää jo olemassa olevia sekä tunnettuja musiikkialan verkostoitumistapahtumia kohtaamisten luomiseen ja showcase-keikkojen järjestämiseen. Lisäksi hyödynnetään liiketalouden oppilaitosten akateemisten kumppaneiden asiantuntemusta ja menetelmiä monialaisen viennin edistämisessä, kehittämisessä sekä testauksessa.