Showcase-tapahtuma Motel Finlandiassa SXSW:ssä monipuolinen valikoima suomalaisia artisteja

Music Finlandin showcase-ilta Motel Finlandia South by Southwest (SXSW) 2022 -tapahtumassa tuo ammattilaisyleisön eteen neljä kiinnostavaa suomalaista esiintyjää electronicasta moderniin rockiin ja folkista hip hopiin. Tämän vuoden esiintyjien Cyan Kicksin, Antti Paalasen, Detaljin ja Tomppabeatsin ohella Music Finland julkaisee myös beta-version Motel Finlandia -nimisestä virtuaalitilasta, joka on suunniteltu promotoimaan suomalaista musiikkia.

Music Finlandin showcase-ilta Motel Finlandia järjestetään Antoine’s-ravintolassa maaliskuun 16. päivänä. Illan viisi suomalaisesiintyjää ovat modernin rockin menestys ja tämän vuoden UMK:ssa toisen sijan saavuttanut Cyan Kicks, nykykansanmusiikin taitaja ja harmonikansoiton uudistaja Antti Paalanen, lofi-hiphop -kentän pioneeri Tomppabeats sekä kiehtova pop-estetiikkaa ja teknoa yhdistelevä laulaja-musiikintekijä Detalji. Katso alta esiintyjien musiikkivideoita.

Teksasin Austinissa järjestettävä South by Southwest (SXSW) on Yhdysvaltain merkittävin musiikkialan ammattilaistapahtuma ja showcase-festivaali. Vuosittain tapahtuma kerää noin 20 000 musiikki-, elokuva- ja teknologiateollisuuden ammattilaista. Motel Finlandia showcase -tapahtuma on osa Business Finlandin kokoamaa Suomen paviljonkia SXSW:ssä.

Showcase-ilta on saanut nimensä Music Finlandin upouudesta virtuaalitilasta Motel Finlandiasta, joka on suunniteltu musiikin promotoimiseen. SXSW-vieraamme ovat ensimmäisiä, jotka näkevät virtuaalitilan – muille kävijöille Motel Finlandia aukeaa kevään 2022 aikana. Motel Finlandia -virtuaalitilan on konseptoinut ja toteuttanut yhteistyönä Music Finland ja helsinkiläinen metaverse- ja XR-studio Arilyn. Se valmistuu osana Music Finlandin kasvustrategiahanketta, joka rahoitetaan EU:n elpymis- ja palautumistukivälineen kautta. Lue lisää kasvustrategiahankkeestamme täältä.

Motel Finlandia -showcasen tuotantoa rahoitetaan Euroopan Unionin Next Generation EU -rahoituksella, jota kanavoidaan RRF (Recovery and Recilience Facility) -tuen kautta kansallisesti opetus- ja kulttuuriministeriön toimesta.