Pohjoismaisen musiikkiviennin edistäjä Anna Hildur palkitaan Tampere Music Awardilla

Tämänvuotisen Tampere Music Award -palkinnon saaja on Anna Hildur, joka on tehnyt vuosien pioneerityön pohjoismaisen musiikkiviennin parissa. 

Tampere Music Awardilla palkittava Anna Hildur on luonut useita yhteispohjoismaisia musiikkivientihankkeita ja toiminut European Music Export Exchangen hallituksen puheenjohtajana. Islannista kotoisin olevan Hildurin rooli pohjoismaisen ja eurooppalaisen musiikkiviennin edellytysten rakentajana on äärimmäisen suuri ja monet hänen aloittamistaan yhteisvientihankkeista ovat luoneet pohjaa maiden väliselle yhteistyölle sekä musiikin liikkuvuudelle Pohjoismaiden sisämarkkinalla.

Vuonna 2009 Anna Hildur oli mukana perustamassa pohjoismaista musiikkivientiverkostoa NOMEX:ia kunkin pohjoismaan vientijärjestöjen aloitteesta. Pohjoismainen yhteistyö musiikkiviennissä jatkuu vahvana edelleen ja useat Anna Hildurin NOMEX:issa vuosikymmen sitten luomista yhteistyön malleista on edelleen aktiivisessa käytössä.

Ennen NOMEX:ia Anna Hildur työskenteli yli 20 vuotta musiikkialalla ensin artistimanagerina ja myöhemmin Iceland Music Exportin toiminnanjohtajana. Lisäksi Hildur on perustanut elokuva- ja TV-yhtiö Tattarrattatin, jossa hän toimii myös tuottajana. Hän aloitti kansainvälisen työuransa Islannin yleisradioyhtiön Lontoon kirjeenvaihtajana ja työskenteli tutkijana ja dokumenttien tuottajana esimerkiksi NHK:lle ja BBC:lle. 

”Anna on merkittävä hahmo kansainvälisessä musiikkiteollisuudessa ja todellinen pohjoismaisen musiikin lipunkantaja. Minulla on ollut etuoikeus työskennellä Annan kanssa useiden vuosien ajan, ja hän on yksi omistautuneimmista ja vilpittömimmistä ihmisistä, joita tunnen koko musiikkialalla. Ihailen suuresti sitä intohimoa ja energiaa, mikä Annalla on työtänsä kohtaan”, kertoo Fullsteam Agencyn toimitusjohtaja Tuomo Tähtinen, jolla on pitkä työhistoria Anna Hildurin kanssa NOMEX-verkostossa.

Tampereen kaupungin ja Musiikki & Media -tapahtuman yhteistyössä myöntämä Tampere Music Award myönnetään vuosittain kansainväliselle henkilölle/henkilöille, yritykselle, yhteisölle tai idealle, jolla on ollut merkittävä vaikutus musiikkialan kehittymiseen. Palkinnon saaja Anna Hildur kertoo urastaan sekä näkemyksistään alan kehityksestä myös Musiikki & Median keynote-haastattelussa perjantaina 5.10. kello 11.45–12.30.

Palkinto jaetaan Musiikki & Median Industry Awards -gaalassa perjantai-iltana 5.10.