Northern Connections -lava esittelee WOMEX-yleisölle pohjoista osaamista

WOMEX World Music Expo -tapahtuma julkisti tämän vuoden alueellisen musiikin showcase-kokonaisuuden otsikolla Northern Connections. Pohjoismaiden sekä Viron ja Liettuan huippuyhtyeitä esittelevällä lavalla nähdään Suomesta MA Rouf, Tuuletar ja Wimme & Rinne. Myös konferenssiohjelmassa ääneen pääsee poikkeuksellisen moni suomalainen asiantuntija, joista osa julkistettiin tänään.

Northern Connections -lava on WOMEX-tapahtumassa strategisena kumppanina toimivan Music Finlandin koordinoima yhteisponnistus naapurimaiden vientitoimistojen kanssa. Ohjelmassa nostetaan esille Suomen ja muiden pohjoismaiden sekä Viron ja Liettuan musiikkia.

Isäntämaa Suomella on mukana kolme artistia. Iranissa syntyneen muusikon Marouf Majidin johtama MA Rouf yhdistää Lähi-idän rytmejä pohjoismaiseen jazziin ja raudanlujaan instrumentaaliosaamiseen. Tuuletar on vahvassa kansainvälisessä nosteessa oleva a cappella -kvartetti, joka ammentaa perinteestä mutta yhdistää musiikissaan monia vaikutteita omaksi rohkeaksi folk hop -tyylikseen. Joikaajamestari Wimme Saaren ja muusikko-tuottajaguru Tapani Rinteen duo Wimme & Rinne tuo saamelaisen perinnemusiikin ja vokaali-improvisaation joukkoon elektronisia ja jazzillisia sävyjä.

Kuten joka vuosi, myös tällä kertaa WOMEXia järjestävä Piranha Arts julkaisee ohjelmaa vähitellen kesän mittaan. Northern Connections -livekokonaisuuden lisäksi tänään julkistettiin osa tapahtuman monipuolisesta konferenssi- ja verkostoitumistarjonnasta. Molemmissa on mukana vahvaa suomalaisosaamista. Sibelius-Akatemian kansanmusiikin professoria ja alan koulutuksen kansainvälistä huippuasiantuntijaa Kristiina Ilmosta kuullaan useassa roolissa: hän on puhujana kansanmusiikin yliopistokoulutusta käsittelevässä sessiossa ja vetää myös koulutukseen keskittyvän verkostoitumistapaamisen. Paneelissa, joka käsittelee musiikin käyttöä televisiossa ja elokuvissa, ovat Suomesta mukana Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas sekä Fullsteam Managementin toimitusjohtaja, uuden Muumi-animaatiosarjan musiikin synkronoinnista vastaava Virpi Immonen. Lisää WOMEX-konferenssin suomalaispuhujia julkistetaan myöhemmin.