WOMEX World Music Expo 2019

Kansan- ja maailmanmusiikin merkittävin kansainvälinen ammattilaistapahtuma ja showcase-festivaali WOMEX World Music Expo saapuu tänä vuonna Suomeen. Lokakuussa jo 25. kertaa järjestettävää WOMEXia isännöi Tampere. Tapahtuma järjestetään 23.–27.10.

WOMEX on yksi tärkeimmistä kansainvälisistä musiikkialan konferensseista, johon saapuu vuosittain lähes 3000 ammattilaista yli 90:stä maasta. Tapahtuman keskiössä on showcase-festivaali, jonka aikana seitsemälle lavalle nousee kymmenittäin huippuesiintyjiä soittamaan näytöskeikkoja. Messuilla kohtaavat maailmanmusiikin myyjät ja ostajat, minkä lisäksi Womex tarjoaa konferenssiohjelmaa, dj-iltoja sekä musiikkielokuvia.

Vuonna 2019 Womex kokoaa kansainvälisen huippuvaikuttajien joukon Suomeen. Kotimaisena pääjärjestäjänä toimii Rockadillo Production Oy ja tapahtuman strateginen partneri on Music Finland. Womexin keskeinen tapahtumapaikka Tampereella on hiljattain laajennusosansa avannut Tampere-talo, johon asettuvat niin messujen näytteilleasettajat kuin Womexin juhlava avajaiskonsertti ja useampi showcase-sarjakin. Muut konserttipaikat ovat Pakkahuone, Klubi ja Hotelli Tornin Paja-kongressisiipi. Womexille on ominaista musiikillinen laaja-alaisuus, ja tapahtuma vetää vuosittain kasvavan määrän muun muassa jazzin, elektronisen musiikin ja taidemusiikin ammattilaisia.

Tervetuloa mukaan yhteismarkkinointiin ja messuosastolle!

Ilmoittautuminen Music Finlandin koordinoimaan yhteismarkkinointiin sekä WOMEXin oma rekisteröityminen ovat nyt avoinna. Tärkeää: käy _ensin_ ilmoittautumassa mukaan yhteismarkkinointiin ja rekisteröidy sen jälkeen WOMEXiin käyttäen sähköpostilla saamaasi alennuskoodia. Näin saat käyttöösi edullisemman Network Rate -hinnan. Ilmoittaudu yhteismarkkinointiin tästä linkistä.

Osallistumalla yhteismarkkinointiin saat alennuksen WOMEXin rekisteröitymishinnasta (Network Rate) sekä Music Finlandin kattavat ja asiantuntevat palvelut yhteisellä messuosastolla. Käytössäsi ovat pohjoismaisen messualueen yhteiset neuvottelu- ja säilytystilat. Järjestämme yhteismarkkinointiin osallistuville ammattilaisille räätälöityjä illallisia ja verkostoitumistilaisuuksia, ja toteutamme myös yhteisen ennakkovalmennuksen tapahtuman alla. Autamme showcase-kokonaisuuteen mukaan valittuja artisteja näkyvyyden kasvattamisessa ja markkinoinnissa.

Yhteismarkkinoinnin osallistumishinnat (ilmoittaudu viimeistään 23.8.2019):

  • 190 € + alv 24% / osallistuva delegaatti
  • seuraavat osallistujat samasta yrityksestä tai yhteisöstä 90 € + alv 24%

Network Rate eli WOMEX-rekisteröitymisen alennushinnat delegaateille, jotka käyttävät alennuskoodia rekisteröityessään: 

  • Smart Rate -hinta, rekisteröidy viimeistään 21.6.2019: 245€ (norm. 295€)  
  • Guide Rate -hinta, rekisteröidy viimeistään 23.8.2019: 285€ (norm. 345€)

Voit lukea lisää WOMEXin rekisteröitymisestä, oman messuosaston vuokraamisesta, rekisteröitymishinnoista ja -määräajoista sekä laskutuskäytännöistä infopaketistamme.

Suomalaiset avajaiset 23. lokakuuta

Keskiviikkona 23. lokakuuta järjestettävissä WOMEXin juhlallisissa avajaisissa Tampere-talon suuressa salissa esittäytyy suomalainen musiikkiosaaminen. Music Finland koordinoimien avajaisten esiintyjät valitaan avoimella haulla, joka umpeutui 15. helmikuuta. Avajaisten kuratoinnista vastaa Music Finlandin nimeämä ammattilaisraati yhdessä Piranha WOMEXin kanssa. Avajaisten ohjelma julkistetaan alkukesällä.

Showcase-, Club Summit-, Film- ja Conference -kokonaisuudet

Kilpailtuun WOMEX Official Showcase -näytöskeikkasarjaan on Suomesta valittu mukaan Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala. Lue lisää täältä. Showcase-artistit valittiin avoimen haun kautta, joka päättyi 22.3.2019, ja koko ohjelma julkistetaan kesän 2019 mittaan. Esiintyjävalinnat tekee hakemusten pohjalta vuosittain vaihtuva alan huippuammattilaisista koostuva kansainvälinen jury, niin kutsutut “Seitsemän Samuraita”.

Call for Proposals -hakuun osallistuneiden artistien joukosta valitaan myös Regional Stage -kokonaisuuden esiintyjät. Showcase-lava Regional Stagen tarjonta keskittyy kulloisenkin isäntämaan ja sen lähialueen omiin musiikkikulttuureihin. Tämän vuoden Womex-tapahtumassa lava tarjoaa suomalaisen musiikin lisäksi muiden pohjoismaiden ja Itämeren alueen maiden musiikkia, ja yhteistyökumppaneina ovat pohjoismaiden ja Viron musiikkivientitoimistot. Esiintyjävalinnoista tiedotetaan kesällä 2019.

Call for Proposals -haun kautta valitaan myös Film-sarja eli Womexissa esitettävät musiikkielokuvat, Club Summitin esiintyjät sekä Conference-kokonaisuuden puhujat ja aiheet.

Music Finlandin infopaketti tarjoaa WOMEX-tietoutta

Olemme koonneet WOMEXiin osallistumista suunnittelevien suomalaisten avuksi infopaketin, jota päivitämme ja täydennämme säännöllisesti. Tutustu pdf-muotoiseen infopakettiin tästä.

Lue lisää tapahtuman omilta sivuilta: www.womex.com