WOMEX World Music Expo 2019

Kansan- ja maailmanmusiikin merkittävin kansainvälinen ammattilaistapahtuma ja showcase-festivaali WOMEX World Music Expo saapuu tänä vuonna Suomeen. Lokakuussa jo 25. kertaa järjestettävää WOMEXia isännöi Tampere. Tapahtuma järjestetään 23.–27.10.

WOMEX on yksi tärkeimmistä kansainvälisistä musiikkialan konferensseista, johon saapuu vuosittain lähes 3000 ammattilaista yli 90:stä maasta. Tapahtuman keskiössä on showcase-festivaali, jonka aikana seitsemälle lavalle nousee kymmenittäin huippuesiintyjiä soittamaan näytöskeikkoja. Messuilla kohtaavat maailmanmusiikin myyjät ja ostajat, minkä lisäksi Womex tarjoaa konferenssiohjelmaa, dj-iltoja sekä musiikkielokuvia.

Vuonna 2019 Womex kokoaa kansainvälisen huippuvaikuttajien joukon Suomeen. Kotimaisena pääjärjestäjänä toimii Rockadillo Production Oy ja tapahtuman strateginen partneri on Music Finland. Womexin keskeinen tapahtumapaikka Tampereella on hiljattain laajennusosansa avannut Tampere-talo, johon asettuvat niin messujen näytteilleasettajat kuin Womexin juhlava avajaiskonsertti ja useampi showcase-sarjakin. Muut konserttipaikat ovat Pakkahuone, Klubi ja Hotelli Tornin Paja-kongressisiipi. Womexille on ominaista musiikillinen laaja-alaisuus, ja tapahtuma vetää vuosittain kasvavan määrän muun muassa jazzin, elektronisen musiikin ja taidemusiikin ammattilaisia.

Tervetuloa mukaan yhteismarkkinointiin ja messuosastolle!

Ilmoittautuminen Music Finlandin koordinoimaan yhteismarkkinointiin sekä WOMEXin oma rekisteröityminen ovat nyt avoinna. Tärkeää: käy _ensin_ ilmoittautumassa mukaan yhteismarkkinointiin ja rekisteröidy sen jälkeen WOMEXiin käyttäen sähköpostilla saamaasi alennuskoodia. Näin saat käyttöösi edullisemman Network Rate -hinnan. Ilmoittaudu yhteismarkkinointiin tästä linkistä.

Osallistumalla yhteismarkkinointiin saat alennuksen WOMEXin rekisteröitymishinnasta (Network Rate) sekä Music Finlandin kattavat ja asiantuntevat palvelut yhteisellä messuosastolla. Käytössäsi ovat pohjoismaisen messualueen yhteiset neuvottelu- ja säilytystilat. Järjestämme yhteismarkkinointiin osallistuville ammattilaisille räätälöityjä illallisia ja verkostoitumistilaisuuksia, ja toteutamme syyskuussa kaksiosaisen ennakkovalmennuksen. Valmennuspäivät ovat 4.9. sekä 19.-20.9., lue lisää infopaketista (ks. alla). Autamme showcase-kokonaisuuteen mukaan valittuja artisteja näkyvyyden kasvattamisessa ja markkinoinnissa.

Yhteismarkkinoinnin osallistumishinnat (ilmoittaudu viimeistään 23.8.2019):

  • 190 € + alv 24% / osallistuva delegaatti
  • seuraavat osallistujat samasta yrityksestä tai yhteisöstä 90 € + alv 24%

Network Rate eli WOMEX-rekisteröitymisen alennushinnat delegaateille, jotka käyttävät alennuskoodia rekisteröityessään: 

  • Smart Rate -hinta, rekisteröidy viimeistään 21.6.2019: 245€ (norm. 295€)  
  • Guide Rate -hinta, rekisteröidy viimeistään 23.8.2019: 285€ (norm. 345€)

Voit lukea lisää WOMEXin rekisteröitymisestä, oman messuosaston vuokraamisesta, rekisteröitymishinnoista ja -määräajoista sekä laskutuskäytännöistä tänä sivun alaosaan linkitetystä infopaketistamme.

Arctic Fire - Pohjoiset tulet" -avajaiskonsertti 23. lokakuuta

Keskiviikkona 23. lokakuuta järjestettävissä WOMEXin juhlallisissa avajaisissa Tampere-talon suuressa salissa esittäytyy suomalainen musiikkiosaaminen. Avajaisesiintyjät ovat Pauanne, Pekko Käppi, Suistamon Sähkö ja Vildá. Konsertin taiteellisina suunnittelijoina ja ohjaaja-koreografeina toimivat Compañía Kaari & Roni Martin -kokoonpanosta tunnetut Kaari ja Roni Martin. Avajaiskonsertti esitetään suorana televisiolähetyksenä Yle Teemalla.Music Finlandin koordinoimien avajaisten esiintyjät valittiin avoimella haulla. Avajaisten kuratoinnista vastasi Music Finlandin nimeämä ammattilaisraati yhdessä Piranha WOMEXin kanssa.

Showcase-, Club Summit-, Film- ja Conference -kokonaisuudet

Kilpailtuun WOMEX Official Showcase -näytöskeikkasarjaan on Suomesta valittu mukaan Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala. Lue lisää täältä. Showcase-artistit valittiin avoimen haun kautta, joka päättyi 22.3.2019, ja koko ohjelma julkistetaan kesän 2019 mittaan. Esiintyjävalinnat tekee hakemusten pohjalta vuosittain vaihtuva alan huippuammattilaisista koostuva kansainvälinen jury, niin kutsutut “Seitsemän Samuraita”.

Call for Proposals -hakuun osallistuneiden artistien joukosta valitaan myös WOMEXin isäntämaan ja sen lähialueen omiin musiikkikulttuureihin keskittyvän showcase-lavan esiintyjät. Tänä vuonna tämä konserttikokonaisuus on nimeltään Northern Connections, ja se esittelee suomalaisen musiikin lisäksi Ruotsin, Norjan, Tanskan, Viron ja Liettuan ajankohtaisia artisteja. Suomalaiset esiintyjät ovat MA Rouf, Tuuletar ja Wimme & Rinne. Music Finlandin koordinoiman kokonaisuuden yhteistyökumppaneina ovat pohjoismaiden ja Viron musiikkivientitoimistot. Lue lisää täältä.

Call for Proposals -haun kautta valitaan myös Film-sarja eli Womexissa esitettävät musiikkielokuvat, Club Summitin esiintyjät sekä Conference-kokonaisuuden puhujat ja aiheet. Näiden kokonaisuuksien sisältö julkistetaan syksyn aikana.

Music Finlandin infopaketti tarjoaa WOMEX-tietoutta

Olemme koonneet WOMEXiin osallistumista suunnittelevien suomalaisten avuksi infopaketin, jota päivitämme ja täydennämme säännöllisesti. Tutustu pdf-muotoiseen infopakettiin tästä.

Lataa valmennusmateriaalit 4.9.2019: Womex – kohti showcasea ja Luova Eurooppa.

Lue lisää tapahtuman omilta sivuilta: www.womex.com