Musiikkivientiverkosto NOMEX sai uuden puheenjohtajan ja hallituksen

Yhteispohjoismaisen musiikkivientiverkoston NOMEX:in hallitus kokoontui vastikään uudella kokoonpanollaan ja uuden puheenjohtajansa kanssa.

NOMEX:in uudeksi puheenjohtajaksi on nimitetty Eline Sigfusson ja uusina jäseninä hallitukseen tulivat toiminnanjohtajat Tone Østerdal Music Norwaysta ja Mikko Manninen Music Finlandista. Verkosto jatkaa nyt synergiaetujen ja vuorovaikutuksen kehittämistä Pohjoismaisen yhteistyön strategisena kumppanina.

Nomex on jo 11 vuoden ajan yhdistänyt ja vahvistanut pohjoismaista musiikkiteollisuutta esimerkiksi brändien, kuten Ja Ja Ja, Top 20 Under 30, ja Nordic Trade Mission avulla. Nyt tuota yhteistyötä pyritään entisestään lujittamaan sekä rakentamaan yhä vahvempia pohjoismaisia markkinoita.

Uudella puheenjohtajalla Eline Sigfussonilla on pitkä tausta pohjoismaisessa kulttuuripolitiikassa ja musiikkialalla. Pohjoismaisen kulttuurirahaston apulaisjohtajana ja ajatushautomo Anordicin toimitusjohtajana hän on työskennellyt kulttuuripolitiikan ja instituutioiden kanssa kaikissa Pohjoismaissa sekä kehittänyt esimerkiksi rahoitusstrategioita elävän musiikin sektorille.

"Nomexin puheenjohtajana olen ylpeä voidessani jatkaa työtä rajojen murtamiseksi kotimaisten musiikkimarkkinoiden välillä Pohjoismaissa", Sigfusson sanoo.

Kahden uuden jäsenensä myötä Nomexin hallitus saa taas lisää asiantuntijuutta kansallisen kulttuuripolitiikan ja Baltian alueen yhteistyön suhteen: Tone Østerdalilla on 20 vuoden kokemus taiteen ja kulttuurin alalta, ja hän on työskennellyt 15 vuotta kuntahallinnossa kulttuurialalla. Mikko Manninen on puolestaan ollut Warner Music Finlandilla esimerkiksi Baltian alueen toimintojen johtajana.

Iceland Musicin toimitusjohtaja Sigtryggur Baldurson sanoo:

”Nomex on perustamisestaan 11 vuotta sitten lähtien osoittautunut arvokkaaksi voimavaraksi yhteispohjoismaiselle musiikkikentälle, pystyen mukauttamaan painopisteensä musiikkialan aallokoissa. Nyt avaamme uuden luvun uudella energialla."

NOMEX on vuonna 2012 perustettu yleispohjoismainen verkosto, jonka omistavat viisi pohjoismaista musiikkivientitoimistoa: Music Norway, Export Music Sweden, Music Export Denmark, Music Finland ja Iceland Music. Se perustettiin edistämään pohjoismaisen musiikkialan kasvua ja kehitystä. NOMEX hyödyntää Pohjoismaiden yhteistyön tuomaa arvoa maanosan sisälle ja sen ulkopuolelle ulottuvissa hankkeissaan.

NOMEX-hallitus 2023

  • Eline Sigfusson (puheenjohtaja) – Independent Strategic Consultant
  • Jesper Torsson – CEO, ExMS – Export Music Sweden
  • Tone Østerdal – Executive Director, Music Norway
  • Thomas Rohde – CEO, MXD -Music Export Denmark
  • Mikko Manninen – Executive Director, Music Finland
  • Sigtryggur Baldursson – Managing Director Iceland Music