LIVEMX-tuilla edistetään voittoa tavoittelemattomia vientihankkeita

Music Moves Europen tukema LIVEMX-hanke pyrkii vaalimaan monipuolisempaa ja kestävämpää musiikkisektoria rahoituksella, joka on suunniteltu vastaamaan eurooppalaisen musiikkiekosysteemin erityistarpeisiin. Hanke toteutetaan EU:n Luova Eurooppa -ohjelman alla.

LIVEMX-hanke on lanseerannut marraskuussa uuden tuki-instrumentin, jolla pyritään rahoittamaan voittoa tavoittelemattomia kansainvälistymisprojekteja musiikkialalla. Tuet on jaettu kolmen eri teeman alle: musiikkivienti, elävän musiikin venuet sekä digitaalinen levitys ja sitoutuminen.

Tuki on tarkoitettu julkisille tai yksityisille organisaatioille, jotka toimivat EU-maissa tai Luova Eurooppa -ohjelmaan kuuluvissa maissa. Rahoitusta jaetaan kaikkiaan neljän miljoonan euron edestä kaikkiaan 90 projektille. Tarjottavat rahoitukset ovat kooltaan 20 000, 40 000 tai 60 000 euroa.

LIVEMX-tukien ensimmäinen kierros on avattu 6.11. ja hakuaikaa on 6.1.2024 asti. Ensi vuonna luvassa on kaksi rahoituskierrosta. Perehdy tarkemmin LIVEMX:n musiikkivientitukeen Music Finlandin tuet ja ohjelmat -sivulla!

Infotilaisuus LIVEMX-tuista 16.11.

LIVEMX järjestää tukimuodoistaan kaikille avoimen infotilaisuuden verkossa 16. marraskuuta klo 13:00.

Tilaisuudessa käsitellään kaikki olennaiset LIVEMX-rahoitusohjelmaan liittyvät tiedot, kuten: millaisia hankkeita sillä voidaan kattaa, tärkeimmät haasteet, joihin tuilla pyritään vastaamaan ja hakuprosessi avoimiin hakuihin. Tilaisuus järjestetään Zoom-alustalla, ja siihen voi ilmoittautua tämän linkin kautta.