Jazzin ja maailmanmusiikin ammattilaiset verkostoituvat Suomessa kesäkuussa

Music Finlandin organisoima Arctic Paradise World & Jazz Event kerää kansainvälisiä jazzin ja maailmanmusiikin ammattilaisia Suomeen verkostoitumaan.

Maailmanmusiikin ja jazzin ammattilaistapahtuma Arctic Paradise World & Jazz Event järjestetään tulevana kesänä toista kertaa. 14.-16. kesäkuuta järjestettävä tapahtuma kokoaa kansainvälisiä avainhenkilöitä yhteen suomalaisten alan toimijoiden kanssa helsinkiläisillä klubeilla ja konserttisaleilla, sekä urbaaneissa ympäristöissä että Suomenlinnan saaristotunnelmassa.

Arctic Paradise World & Jazz Eventin esiintyjät valikoituivat jälleen avoimen haun kautta ammattilaisraadin valitsemina. Showcase-ohjelmassa esiintyy 13 artistia ja yhtyettä: Ilkka Arola Band, Jarmo Saari Republic, Johanna Juhola Reaktori, Joonas Haavisto Trio, Joonas Widenius Trio, Juuri & Juuri, Kari Ikonen Trio, Maija Kauhanen, Njet Njet 9, Okra Playground, Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri, Teemu Viinikainen III sekä Wimme & Rinne

“Suomalainen kansanmusiikki ja jazz ovat tällä hetkellä huippukiinnostavia: molemmissa musiikinlajeissa ja niiden rajapinnoilla on tekijöitä, joilla on paljon mahdollisuuksia maailmalla. Kansainvälisille markkinoille pääsemiseen tarvitaan kontakteja ulkomaisiin avainhenkilöihin, ja luottamuksellisten suhteiden luomisessa toimivat parhaiten pienimuotoiset verkostoitumistapahtumat. Tähän tarpeeseen Arctic Paradise -tapahtuma vastaa”, kuvailee hanketta vetävä Music Finlandin vientipäällikkö Henna Salo.

Ainutlaatuiset mahdollisuudet verkostoitumiseen

Tapahtuman keskiössä ovat kuitenkin verkostot: kotimaan kärkiammattilaiset tapaavat kansainvälisiä vaikuttajia tiiviin kolmipäiväisen ohjelman puitteissa. Kutsutuista vieraista on varmistunut muun muassa Shoestring Jazz Booking -agentuurin Tobias Schuster Berliinistä sekä merkittävän korealaisen Jarasum Jazz Festivalin taiteellinen johtaja Jae Jin “JJ” In.

"Suomi on minulle aivan erityinen paikka: Matkani jazzin parissa muuttui täydellisesti kun kävin ensi kertaa Pori Jazz -festivaalilla noin 20 vuotta sitten. Olen iloinen, että pääsen mukaan Arctic Paradise -tapahtumaan ja voin löytää uusia upeita muusikoita. Ja tietysti odotan myös yöttömän yön näkemistä!”, kertoo Jae Jin In.

Vuoden 2016 Arctic Paradise -pilottitapahtumaan Music Finland kutsui 18 jazzin ja maailmanmusiikin ammattilaista Saksasta, Itävallasta, Sveitsistä, Israelista, Hollannista ja Yhdysvalloista. Vieraat verkostoituivat ja tutustuivat suomalaisiin esiintyjiin sekä tapasivat jazz- ja maailmanmusiikkikollegoitaan sekä näkivät huipputasokkaiden esiintyjien näytöskeikkoja seitsemässä eri paikassa ympäri Helsinkiä.

Vieraiden joukossa oli agentteja, promoottoreita sekä festivaalien ja levy-yhtiöiden edustajia. Ensimmäisestä Arctic Paradise -tapahtumasta saatiin hyviä tuloksia, joten jatko-osa oli odotettu.