Palvelut

Tutustu palveluihimme ja ota yhteyttä.

Nuotisto

Välitämme suomalaista kustantamatonta
nuottimateriaalia kotimaassa ja
kansainvälisesti. Tarjoamme nuotistopalveluita säveltäjille, kustantajille sekä musiikin
esittäjille. Palvelu luetteloi
ja dokumentoi suomalaisia
partituurimusiikkiteoksia sekä
myy, vuokraa ja lainaa
nuottimateriaalia.

Music Finlandin nuottikatalogi, verkkokauppa ja
säveltäjäsivut löytyvät osoitteesta: core.musicfinland.fi

 

Nuotistopalvelut ja verkkokauppa

Music Finlandin nuotisto sisältää suuren määrän sekä kustannettuja että kustantamattomia teoksia. Pääpaino on klassisessa musiikissa ja erityisesti nykymusiikissa, mutta nuottikirjastossamme on teoksia myös mm. viihdeorkesterille ja big bandille.

Valtaosa nuottimateriaalista on kopioitu digitaaliseen muotoon. Nuotistosta löytyvien teosten tietoihin voit tutustua Composers & Repertoire -sivustolla. Nuottikatalogi on selailtavissa erilaisin hakuehdoin, mm. säveltäjän, sävellyksen nimen tai instrumentaation mukaan, ja useasta nuotista on julkaistu verkossa maksutta ladattavissa oleva pdf-näytetiedosto. Kustantamattomia nuotteja voi tilata joko verkkokaupastamme Composers & Repertoire -sivustolla tai tekemällä tilauksen nuotistomme henkilökunnalle sähköpostitse musiclibrary@musicfinland.fi tai puhelimitse 020 730 2232. Saatavilla on nuotteja sekä pdf-muodossa että paperisina kopioina.

Suomalaisten säveltäjien kustantamattomien orkesteriteosten stemmoja välitämme vuokramateriaalina orkestereille sekä Suomessa että kansainvälisesti. Vuokramateriaalien tiedot näkyvät muiden teosten joukossa nuottikatalogissa. Hintoja ja vuokrausehtoja voit tiedustella nuotiston henkilökunnalta. Nuotistopalveluihimme kuuluvat myös kopiointi- ja digitointipalvelut kustantajille, säveltäjille ja musiikin esittäjille, sekä ohjelmistokonsultaatio ja nuotti- ja teostiedusteluihin vastaaminen. Nuottien kopio- ja tulostushinnastoon voit tutustua täällä (pdf).

Säveltäjäpalvelut

Music Finlandin nuotisto tarjoaa mm. seuraavia palveluja säveltäjäasiakkailleen:

 • säveltäjän teosten arkistointi Music Finlandin nuotistoon
 • teosten luetteloiminen nuotiston tietokantaan kokoonpano- ym. tietoineen
 • nuotiston teosluettelotietojen julkaisu Music Finlandin verkkosivuilla
 • kustantamattomien teosten nuottimateriaalien julkaisu ja levitys - teosten nuottimateriaalien julkaisu pdf-muodossa internetissä
 • profiilisivu Composers & Repertoire -sivustolla

Lue lisää Music Finlandin tarjoamista säveltäjäpalveluista täältä (pdf).

Asiakkuuden hakeminen

Päästäkseen Music Finlandin asiakkaaksi säveltäjän on oltava myös Teoston asiakas. Lisäksi hänen toimintansa tulee olla ammattimaista ja ainakin kolmen hänen teoksensa pitäisi olla esitetty jonkin julkisen instituution toimesta (esim. Finland Festivalsin jäsenfestivaali, Yleisradio, Suomen solistiyhdistys tai Suomen Big Band-yhdistyksen jäsenorkesteri, Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n jäsenorkesteri). Hakemuksessa toivotaan myös tietoja säveltäjän opinnoista, toiminnasta ja muista päätökseen mahdollisesti vaikuttavista asioista.

Music Finlandin säveltäjäasiakkaaksi haetaan sähköisellä hakemuskaavakkeella. Kaavakkeesta löydät myös lisätietoja sopimuksen sisällöstä.

Hakemuslomakkeeseen

Palvelut

Nuottien arkistointi, kopiointi ja jakelu
Säveltäjä voi toimittaa teoksen (partituuri ja stemmat) Music Finlandin nuotistoon, jossa huolehditaan teoksen julkisesta saatavuudesta sekä siitä, että maininta teoksesta päätyy Composers & Repertoire -sivuston teosluetteloon sekä Music Finlandin tuottamiin painettuihin nuottikatalogeihin.

Painetut katalogit ovat nuottinäytteiden ohessa jaossa mm. kansainvälisillä musiikkimessuilla, joihin Music Finland yhdessä suomalaisten nuottikustantajien kanssa osallistuu.

Vastaanotamme säveltäjäasiakkaiden teoksia sekä paperimuodossa että sähköisesti pdf-, Sibelius- ja Finale-tiedostomuodoissa. Sähköisen tiedoston voi lähettää nuotistoon joko sähköpostitse tai Composers & Repertoire -säveltäjäsivujen alareunasta löytyvän add work -linkin kautta, jolloin tiedot tallentuvat myös säveltäjän profiilisivulle.

Säveltäjä saa kolme ilmaista tekijäkappaletta jokaisesta teoksestaan. Music Finland toimittaa jakelemiaan nuotteja sekä kotimaahan että ulkomaille ja julkaisee promootiotarkoituksessa nuotteja pdf-muodossa internetissä.

Notaatiopiste ja ääniarkisto

Music Finlandin tiloissa on notaatiopiste, jossa säveltäjien on mahdollista työskennellä PC- ja Mac-ympäristössä Finale- ja Sibelius-ohjelmilla. Notaatiopisteeltä on tulostusmahdollisuus A4- ja A3-koossa. Koneet ovat säveltäjien käytettävissä nuotiston aukioloaikoina, ja niistä on tehtävä varaus etukäteen puhelimitse tai sähköpostitse.

Music Finland ylläpitää myös suomalaisen musiikin äänitekokoelmaa. Kokoelma sisältää erityisen paljon klassisen ja nykymusiikin, jazzin sekä kansanmusiikin levytyksiä ja konserttitaltiointeja. Äänitteet ovat kuunneltavissa paikan päällä Music Finlandin toimitiloissa. 

Tekijänoikeus

Music Finland ei vastaa sille luovutettujen teosten sovitukseen tai sanoitukseen liittyvistä oikeuksista tai luvista, vaan säveltäjän on itse huolehdittava siitä, ettei teoksen levittämiselle Music Finlandin kautta ole tekijänoikeudellisia esteitä. Jos Music Finlandille luovutettava teos sisältää kustantamattoman tekstin, on säveltäjän toimitettava teoksen yhteydessä Music Finlandille sävellykseen liittyvän tekstin käyttölupa.

Music Finlandin teosrekisteritiedot eivät siirry Teoston tilitystiedostoihin. Esityskorvausten varmistamiseksi säveltäjän on siksi huolehdittava itse teosilmoitustensa toimittamisesta Teostoon.

Yhteystiedot ja aukioloajat

Music Finlandin nuotisto palvelee käyntiasiakkaita arkisin klo 9–15 osoitteessa Urho Kekkosen katu 2 C (kulku tiloihin Kampin Huipun aulapalveluiden kautta). 

Tilaukset, materiaalitiedustelut ja muut kyselyt:
020 730 2232
musiclibrary[at]musicfinland.fi 

 

 • Kari Laitinen

  Tietopalvelupäällikkö

  Puupuhaltaja useissa eri orkestereissa. Yli 20 vuoden kokemus musiikkialalla nuottien parissa.

  .(JavaScript must be enabled to view this email address)
  +358 (0)50 3674703

 • Tuuli Elo

  Vientipäällikkö, taidemusiikki

  Tuuli tuo tuoretta näkemystä alalle. Huilisti, joka innostuu musiikista – genrestä riippumatta.

  .(JavaScript must be enabled to view this email address)
  +358 (0)40 5624459

 • Paulina Partanen

  Tuotantopäällikkö, nuottipalvelut

  Nuottikopioinnin ja –digitoinnin Grand Old Lady.

  .(JavaScript must be enabled to view this email address)
  +358 (0)40 7412486