Nuotisto ja säveltäjät

Music Finlandin nuotisto välittää suomalaista kustantamatonta nuottimateriaalia kotimaassa ja kansainvälisesti. Tarjoamme nuotistopalveluita säveltäjille, kustantajille sekä musiikin esittäjille. Arkistoimme suomalaisia partituurimusiikkiteoksia, julkaisemme tietoa suomalaisista säveltäjistä ja sävellyksistä sekä myymme ja vuokraamme nuottimateriaalia. Säveltäjät ja teokset löytyvät Composers & Repertoire (CORE) -sivustolta.

Composers & Repertoire -sivuston palvelut

Nuotistomme sisältää suuren määrän sekä kustannettuja että kustantamattomia teoksia. Pääpaino on klassisessa musiikissa ja erityisesti nykymusiikissa, mutta nuottikirjastossamme on teoksia myös mm. viihdeorkesterille ja big bandille.

Valtaosa nuottimateriaalista on kopioitu digitaaliseen muotoon. Nuotistossa olevat teokset löytyvät säveltäjien teosluetteloista Composers & Repertoire -sivustolla. Kustantamattomia nuotteja voi tilata joko sivustolta löytyvästä verkkokaupasta tai tekemällä tilauksen nuotistomme henkilökunnalle: musiclibrary@musicfinland.fi tai puhelimitse 020 730 2232. Nuotteja on saatavilla sekä pdf-muodossa että paperisina kopioina.

Suomalaisten säveltäjien kustantamattomien orkesteriteosten stemmoja välitämme vuokramateriaalina orkestereille sekä Suomessa että kansainvälisesti. Vuokramateriaalien tiedot näkyvät muiden teosten joukossa nuottikatalogissa. Hintoja ja vuokrausehtoja voit tiedustella nuotiston henkilökunnalta. Nuotistopalveluihimme kuuluvat myös kopiointi- ja digitointipalvelut kustantajille, säveltäjille ja musiikin esittäjille, sekä ohjelmistokonsultaatio ja nuotti- ja teostiedusteluihin vastaaminen. Nuottien kopio- ja tulostushinnastoon voit tutustua allaolevan linkin kautta.


​Music Finlandin kopio- ja tulostushinnasto

Säveltäjäpalvelut

Music Finlandin nuotisto tarjoaa mm. seuraavia palveluja säveltäjäasiakkailleen:

  • säveltäjän teosten arkistointi Music Finlandin nuotistoon
  • profiilisivu Composers & Repertoire -sivustolla
  • teosten luetteloiminen nuotiston tietokantaan kokoonpano- ym. tietoineen
  • teostietojen julkaisu Composers & Repertoire -sivustolla
  • kustantamattomien teosten nuottimateriaalien julkaisu ja levitys
  • teosten nuottimateriaalien julkaisu pdf-muodossa Composers & Repertoire -sivustolla

Lue lisää Music Finlandin tarjoamista säveltäjäpalveluista täältä.

Asiakkuuden hakeminen

Päästäkseen Music Finlandin asiakkaaksi säveltäjän on oltava myös Teoston asiakas. Lisäksi hänen toimintansa tulee olla ammattimaista, teosluettelon riittävän karttunut ja teoksilla ollut 3-5 merkittävää julkista esitystä (ammattiorkesterit, festivaalit, yhtyeet, solistit, konserttisarjat). Hakemuksessa toivotaan myös tietoja säveltäjän opinnoista, toiminnasta ja muista päätökseen mahdollisesti vaikuttavista asioista.

Music Finlandin säveltäjäasiakkaaksi haetaan sähköisellä hakemuskaavakkeella. Kaavakkeesta löydät myös lisätietoja sopimuksen sisällöstä.

Hakemuslomakkeeseen

Tekijänoikeus

Music Finland ei vastaa sille luovutettujen teosten sovitukseen tai sanoitukseen liittyvistä oikeuksista tai luvista, vaan säveltäjän on itse huolehdittava siitä, ettei teoksen levittämiselle Music Finlandin kautta ole tekijänoikeudellisia esteitä. Jos Music Finlandille luovutettava teos sisältää kustantamattoman tekstin, on säveltäjän toimitettava teoksen yhteydessä Music Finlandille sävellykseen liittyvän tekstin käyttölupa.

Music Finlandin teosrekisteritiedot eivät siirry Teoston tilitystiedostoihin. Esityskorvausten varmistamiseksi säveltäjän on siksi huolehdittava itse teosilmoitustensa toimittamisesta Teostoon.

Yhteystiedot ja aukioloajat

Music Finlandin nuotisto palvelee käyntiasiakkaita arkisin klo 9–15 osoitteessa Keilasatama 2 A, 02150 Espoo (kulku tiloihin Musiikin sataman aulapalveluiden kautta). Suosittelemme yhteydenottoa ennen vierailua.

Tilaukset, materiaalitiedustelut ja muut kyselyt: 020 730 2232 musiclibrary@musicfinland.fi