Yotton VR-teknologiaa hyödyntävä esitys nähdään Eurosonicissa – mukana myös Vildá, Suad ja MA Rouf

Perinteikäs hollantilainen showcase-festivaali ja musiikkialan seminaaritapahtuma Eurosonic järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa digitaalisessa muodossa. Keskiviikkona 13. tammikuuta alkavassa Eurosonicissa on mukana neljä suomalaisesiintyjää: Yotto, Vildá, MA Rouf ja Suad.

Suomea edustaa tämän vuoden Eurosonicissa neljä artistia. Niistä yhteistyössä Euroopan yleisradioliiton kanssa valittu EBU-esiintyjä on elektronisen musiikin tuottaja Yotto (Otto Yliperttula). Laajaa suosiota ympäri maailmaa saanut Yotto on tehnyt remiksejä esimerkiksi Coldplaylle ja Gorillazille sekä esiintynyt festivaaleilla kuten Coachella ja Tomorrowland. Yotton oma musiikki on melodista ja nostattavaa elektronista tanssimusiikkia, jossa sekoittuu elementtejä esimerkiksi housesta, technosta, trancesta ja downtemposta. Lue Music Finlandin Yotto-haastattelu täältä.

Muut Eurosonicin suomalaisartistit ovat laulaja-joikaaja Hildá Länsmanin ja harmonikkavirtuoosi Viivi Maria Saarenkylän muodostama Vildá, Lähi-idän rytmitraditioita, skandinaavista jazzia ja suomalaista kansanmusiikkia yhdistelevä MA Rouf -kvartetti sekä ja nouseva indie-laulaja-lauluntekijä Suad, joka julkaisee debyyttialbuminsa tammikuussa (lue lisää Suadista täältä).

Yotton esitys Eurosonic 2021:ssä hyödyntää helsinkiläisen virtuaalitodellisuusstudion Zoanin toteuttamaa VR-ympäristöä, jossa liikutaan surrealistisessa suomalaisessa metsämaisemassa. Tuotannon luova ohjaaja on Jesse Auersalo, jonka aiempia asiakkaita ovat esimerkiksi Red Bull Music Academy, The New York Times, Apple Music, Mark Ronson ja The Chainsmokers. Graafisesta suunnittelusta sekä logosuunnittelusta vastaa Aleksi Tammi, joka tunnetaan parhaiten työstään The Weekndin After Hours -albumin kansissa ja musiikkivideoilla. Värikäsittelyn sekä lisävisuaaleja on toteuttanut palkittu musiikkivideo-ohjaaja ja visuaalinen suunnittelija Juho Risto Aukusti Lähdesmäki. Yotton Eurosonic-esiintymisen tuottaja on Music Finland, mukanaan kumppani YleX.

Eurosonicin suomalaisesiintyjien esitysajat (Suomen ajassa):

  • Yotto – torstaina 14. tammikuuta 23:40 (ESNS 03 stage)
  • Suad – torstaina 14. tammikuuta 21:20 (ESNS 02 stage)
  • Vildá – perjantaina 15. tammikuuta 21:55 (ESNS 04 stage)
  • MA Rouf – perjantaina 15. tammikuuta 23:10 (ESNS 04 stage)

Perinteisen Eurosonic-tapahtuman lisäksi ESNS-organisaatio aloitti viime viikolla myös European Music Week -kampanjan, joka tavoite on juhlistaa ja tukea eurooppalaista musiikkia sekä tuoda esiin uusia eurooppalaisia ​​kykyjä ja nostaa eurooppalaiset artistit keskipisteeseen.

Eurosonic 2021 -tapahtuman kaiki showcase-keikat voi katsoa ilmaiseksi tapahtuman alustalla rekisteröitymällä tämän sivun kautta. Hanki liput ESNS 2021 -konferenssiin täältä.

Päivitys: Katso Yotton esiintyminen tästä: