Yhdeksän suomalaista artistia brittifestivaalille

Suomalainen indie-musiikki on nosteessa musiikkimaailman keskiössä. Ison-Britannian musiikkiammattilaiset toimittajista promoottoreihin ovat kääntäneet katseensa Suomeen. Tästä kertoo useiden artistien saama suosio sekä suomalaisen indie-musiikin kasvava näkyvyys brittiläisessä mediassa. 

Ja kiinnostus sen kuin kasvaa. Toukokuussa Brightonissa järjestettävä The Great Escape -festivaali on valinnut Suomen kohdemaakseen. Festivaalilla esiintyy yhdeksän suomalaista yhtyettä ja artistia. Brightoniin matkaavat Jaakko Eino KaleviSatellite StoriesThe New TigersMirel Wagner,The ScenesSin Cos TanSuviNEØV sekä Von Hertzen Brothers.

“On hienoa, että nämä yhdeksän erilaista ja erittäin lahjakasta nousevaa artistia saatiin festivaalillemme. Tämä kokonaisuus antaa hyvän kuvan monipuolisesta ja vivahteikkaasta suomalaisesta musiikkiskenestä”, sanoo The Great Escape -festivaalin promoottori Adam Ryan.

The Great Escape on todellinen näytönpaikka. Vuosien saatossa festivaalilta on ponnistanut suuren yleisön tietouteen muun muassa Mumford and SonsThe xxVampire Weekend sekä Ellie Goulding.Tapahtumaan saapuvat kaikki keskeiset brittiläiset musiikkialan toimijat sekä suuri joukko muiden maiden musiikkivaikuttajia.

 “Suomalaisen musiikin kiinnostavuus on Isossa-Britanniassa nyt aivan eri tasolla kuin kaksi vuotta sitten, jolloin käynnistimme musiikkiviennin kärkihankkeen markkinalla. Artistimme saavat paljon näkyvyyttä brittimediassa ja musiikkiala tuntee toimijamme. The Great Escapen fokusmaana tukevoitamme jalansijaamme entisestään”, Music Finlandin projektipäällikkö Riku Salomaa innostuu.

 The Great Escape -festivaali järjestetään 8.–10. toukokuuta Brightonissa.