Womex tuo maailmanmusiikin huippuammattilaiset Suomeen syksyllä 2019

Kansan- ja maailmanmusiikin merkittävin kansainvälinen ammattilaistapahtuma ja showcase-festivaali WOMEX World Music Expo saapuu ensi vuonna Suomeen. Lokakuussa 2019 jo 25. kertaa järjestettävää Womexia isännöi Tampere. Tapahtuma järjestetään 23.–27.10.2019.

Womex on yksi suurimmista ja kansainvälisimmistä musiikkialan konferensseista. Tapahtumaan saapuu vuosittain yli 2500 ammattilaista 90:stä maasta. Messuilla kohtaavat maailmanmusiikin myyjät ja ostajat, minkä lisäksi Womex tarjoaa konferenssiohjelmaa, DJ-iltoja sekä musiikkielokuvia. Näkyvimpänä elementtinä on kuitenkin showcase-festivaali, jonka aikana seitsemälle lavalle nousee kymmenittäin huippuartisteja soittamaan näytöskeikkoja.

Womexin keskeinen tapahtumapaikka Tampereella on hiljattain laajennusosansa avannut Tampere-talo, johon asettuvat niin näytteilleasettajat kuin Womexin juhlava avajaiskonsertti. Muut tapahtumapaikat ovat Pakkahuone, Klubi ja Hotelli Tornin Paja-kongressisiipi. Telakka toimii Womex-esiintyjien ja henkilökunnan hermokeskuksena. Womexille on ominaista musiikillinen laaja-alaisuus, ja tapahtuma vetää vuosittain kasvavan määrän muun muassa jazzin, elektronisen musiikin ja taidemusiikin ammattilaisia.

Womex World Music Expoa järjestää saksalainen musiikkiyhtiö Piranha Arts AG. Tapahtuman kotimainen pääjärjestäjä on tamperelainen musiikkiyhtiö Rockadillo Production Oy ja sen pääyhteistyökumppanit ovat Tampereen kaupunki, Visit Tampere sekä opetus- ja kulttuuriministeriö. 

”Suomi tunnetaan maailmalla merkittävistä kansanmusiikkifestivaaleista, alan korkeasta koulutuksesta ja lukuisista menestyvistä artisteista. Music Finland on tapahtuman strateginen partneri ja osaltaan varmistamassa sen, että toimiala saa tapahtumasta kaiken mahdollisen hyödyn ja näkyvyyden. Womex-hanketta on rakennettu jo lähes kolme vuotta, ja kävimme kovan kilpailun muiden eurooppalaisten isäntäkaupunkiehdokkaiden kanssa. Tampereen valtit olivat lisäksi hyvä infrastruktuuri ja kaikkien mukana olevien tahojen myönteisyys ja yhteinen tahtotila”, Tapio Korjus Rockadillo Productionista kertoo.

Music Finland tuottaa Womexissa suomalaiseen musiikkiin keskittyvän avajaiskonsertin sekä huolehtii suomalaisen kansanmusiikkiosaamisen ja kotimaisten viejäyritysten näkyvyydestä ja palveluista tapahtumassa.

”Suomen vahva ja monipuolinen kansan- ja maailmanmusiikin kenttä sekä luotettavat ammattimaiset musiikkialan toimijat ovat varmasti edesauttaneet Womexin saamista Suomeen. Suuri kiitos kuuluu maailmanmusiikin voimahahmolle Tapio Korjukselle, jonka tinkimättömällä työllä ja erinomaisilla verkostoilla on ollut tässä ratkaiseva merkitys”, sanoo Music Finlandin toiminnanjohtaja Kaisa Rönkkö