Vuoden musiikkialan naisyrittäjä 2013 on Tiina Vihtkari

Vuoden musiikkialan naisyrittäjäpalkinnon saa tänä vuonna Tiina Vihtkari, agentuuri Sublime Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja. Naisyrittäjäpalkinnon myöntää Music Finland, ja se jaetaan 17.10.2013 Tampereella Musiikki & Media ‑tapahtumassa.

Palkintoraati perustelee valintaa: "Tiina Vihtkari on uraauurtava yrittäjä monissa musiikkigenreissä, erityisesti klassisen musiikin, kansanmusiikin ja jazzin saralla. Vihtkari on perustanut yrityksensä nollasta ja rakentanut muutamassa vuodessa menestyvän agentuurin, jolla on vaikuttava liikevaihto ja monenlaista kansainvälistä toimintaa. Oman liiketoiminnan ohella Vihtkari on alalla tunnettu kannustaja ja esikuva, joka jakaa ainutlaatuista tietouttaan avoimesti koko kentän hyödyksi."  

 Kuten alalta tulleissa ehdotuksissa sanottiin: ”Monta rautaa tulessa eikä yhtään hermot kireellä!”

Vuoden musiikkialan naisyrittäjäpalkinto myönnetään musiikkialalla toimivalle yrittäjänaiselle. Tavoitteena on esitellä yksi menestystarina ja kannustaa naisia yrittäjyyteen musiikkialalla. Samalla pyritään parantamaan musiikkialalla toimivien naisten edellytyksiä tuloksekkaaseen työhön. Palkinto jaetaan nyt toista kertaa.

Palkinnonsaajaehdotuksia kerättiin musiikkialan toimijoilta syksyllä 2013. Ehdotuksia keräsi yli 20 yrittäjänaista, joiden joukosta palkinnonsaajan valitsi alan ammattilaisista koostuva raati. Raadin jäseninä olivat Katri Sipilä (Teosto ry, raadin pj), Anu Aittoniemi (Musiikki & Media), Juha Kyyrö (Fullsteam Oy), Heli Lampi (Music Finland), Katja Ståhl (Sanoma) sekä edellinen palkinnonsaaja Maria Tarnanen (Maria Tarnanen Oy).