Uusi Ja Ja Ja Festival tuo pohjoismaista musiikkia Lontoon ytimeen

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Ja Ja Ja Festival juhlistaa uutta pohjoismaista musiikkia ja kulttuuria 8.-9. marraskuuta Lontoon Roundhousessa. Ja Ja Ja Festival on jatkoa pohjoismaisten musiikkivientitoimistojen vuonna 2009 perustamalle ”Ja Ja Ja – A Nordic Affair” -showcase-klubille, josta on kehittynyt keskeinen pohjoismaisen musiikin foorumi Isossa-Britanniassa.

Ja Ja Ja Festivalin esiintyjäkaarti koostuu pohjoismaisista kärkinimistä sekä lupaavimmista uusista artisteista. Pääesiintyjiksi ovat varmistuneet Briteissä menestystä saavuttaneet tanskalainen Mew ja islantilainen mùm. Muut artistit julkistetaan myöhemmin. Lontoon Camdenissa sijaitsevassa legendaarisessa Roundhousessa on festivaalin aikana mahdollista nauttia myös mm. pohjoismaisesta ruoasta ja dokumenttielokuvasta.

– Pohjoismainen kulttuuri on laajasti arvostettua innovatiivisuutensa ja yksilöllisyytensä vuoksi. Ja Ja Ja Festival yhdistää nämä elementit ja tarjoaa festivaalikävijöille hienon joukon artisteja ja täydellisen pohjoismaisen kokemuksen Lontoon keskustassa, festivaalin johtaja Anna Hildur kertoo.

Ja Ja Ja Festivalin toteuttaa pohjoismaisten musiikkivientitoimistojen Nordic Music Export Programme (NOMEX) -yhteenliittymä, yhteistyössä pohjoismaisten lähetystöjen ja Roundhousen kanssa.

Vuodesta 2009 alkaen järjestetty Ja Ja Ja – A Nordic Affair -klubi ja siihen kuuluva verkkosivu ovat vakiinnuttaneet asemansa keskeisinä pohjoismaisen musiikin lähteinä. Brittimedian ja alan ammattilaisten kuratoima klubi-ilta järjestetään 6-7 kertaa vuodessa. Suomalaisartisteista klubilla ovat esiintyneet mm. French Films, Phantom, Sin Cos Tan, Burning Hearts ja Delay Trees. Toukokuun Ja Ja Ja:ssa esiintyy Shine 2009.