The Showcase Must Go On esittelee suomalaista musiikkia ja visuaalista osaamista SXSW Onlinessa

Music Finland ja Genelec toteuttavat digitaalisen showcasen South By Southwest -festivaalin SXSW Online -tapahtumassa 19.3. Puoli tuntia kestävän "The Showcase Must Go On" -näytöskeikan esiintyjät ovat Alma, Yotto ja Antti Paalanen ja sen visuaalisessa toteutuksessa yhdistellään pelimaailman teknologioita perinteiseen kuvaukseen.

Genelec & Music Finland present: The Showcase Must Go On” on ainutlaatuinen ja innovatiivinen showcase-konsepti, jossa esiintyy kolme suomalaista artistia: modernin harmonikan mestari Antti Paalanen, elektronisen musiikin tuottaja ja dj Yotto sekä valovoimainen laulaja-lauluntekijä ja poptähti ALMA.

Tuotanto on maailmalla mainetta niittäneen luovan johtajan Jesse Auersalon (ylläolevassa kuvassa yhdessä ALMA:n kanssa) taiteiden välinen toteutus, jossa yhdistyvät fyysisissä ympäristöissä tehdyt live-esitysten kuvaukset ja pelimaailman teknologialla luodut virtuaaliset tilat sekä erikoistehosteet. Showcase on suunniteltu täysin uuden tyyppiseksi musiikkivientikonseptiksi – ei musiikkivideoksi tai live-esitystä korvaavaksi tuotteeksi, vaan tuomaan lisäarvoa musiikkisisällöille.

Uusia malleja pelimaailmasta

Showcasen visuaalisuuden teemoihin kuuluvat suomalainen metsä ja luonnon monimuotoisuus. Esitys nivoutuukin SXSW:n Suomen paviljongin teemoihin kiertotaloudesta ja innovatiivisesta puusta.

”Kolmesta esityksestä rakentuvalla tarinalla johdatan katsojan läpi kattoteemana toimivan kiertotalouden kolme eri vaihetta: Puu raaka-aineena, innovaationa ja ratkaisuna. Käsikirjoituksen lähtökohdaksi roolitin kunkin artistin edustamaan yhtä näistä osa-alueista. Voimavarat halusin visualisoida abstraktiksi energiaksi, jonka valossa artistien oma karisma loistaa. Säkenöivä valo symbolisoi tässä vanhoja viisauksia ja uusia ideoita, joita artistit vievät esityksestä toiseen kuin soihtua, joka ei sammu edes lukemattomien kierrätysten myötä”, kertoo tuotannon luova ohjaaja Auersalo.

”Pelimaailmasta lainatun teknologian tuominen tavanomaisen videotuotannon rinnalle oli hankkeen yksi isoimmista saavutuksista. Näiden mahdollisuuksien kysyntä on nyt alalla valtava ja moni hakee yhteistyölle luontevia malleja. Tästä syystä oli hienoa vastata ohjauksesta esitykseen joka osaltaan luo tietä alan tulevaisuuteen”, Auersalo jatkaa. Jesse Auersalon aiempia asiakkaita ovat olleet esimerkiksi Nike, Apple Music, Red Bull Music Academy, The New York Times ja The Chainsmokers.

Showcase-esityksessä hyödynnetään helsinkiläisen virtuaalitodellisuusstudion Zoanin toteuttamia virtuaalisia ympäristöjä, joissa liikutaan unenomaisessa metsämaisemassa, tyhjässä teollisuushallissa ja kaupungin kattojen yläpuolella. Videokuvausten tuotannosta vastaa Kerttu Penttilä, kuvauksesta Jukka Moisio ja värinmäärittelyn on toteuttanut ohjaaja ja visuaalinen suunnittelija Juho Risto Aukusti Lähdesmäki. Alman, Yotton ja Antti Paalasen kappaleet on tallennettu livenä showcase-esitystä varten.

Showcase-esityksen voivat nähdä tuoreeltaan ainoastaan SXSW Online -tapahtumaan rekisteröityneet ammattilaiset, mutta huhtikuussa se tuodaan myös yleisön nähtäville verkkoon.

South by Southwest järjestetään ensimmäistä kertaa verkossa

Music Finlandin ja Genelecin tuottama showcase on osa Business Finlandin organisoimaa Suomen paviljonkia tämän vuoden South by Southwestissa. Muita kumppaneitamme South by Southwestissa ovat Ulkoministeriö ja Visit Finland. Showcase on toteutettu osittain opetus- ja kulttuuriministeriön ja Musiikin edistämissäätiön rahoitusten tuella.

Perinteisesti Teksasin Austinissa järjestettävä South by Southwest (SXSW) on Yhdysvaltain merkittävin musiikkialan ammattilaistapahtuma ja showcase-festivaali. Normaaliolosuhteissa tapahtuma kerää vuosittain noin 20 000 musiikki-, elokuva- ja teknologiateollisuuden ammattilaista. Tänä vuonna SXSW järjestetään ensi kertaa täysin verkkoalustalla.

Antti Paalanen on vähärivisiä haitareita shamaanin ottein käsittelevä artisti, jonka intensiiviset esiintymiset sekä ”haitari-trance” -nimitykselläkin kutsuttu hypnoottinen musiikki keräävät kuulijoita yli genrerajojen.

Laajaa suosiota maailmalla saaneen Yotton musiikki on melodista ja nostattavaa elektronista tanssimusiikkia ja hänet tunnetaan myös esimerkiksi Coldplaylle ja Gorillazille tekemistään remix-kappaleista.

Vuonna 2020 debyyttilevynsä "Have U Seen Her?" julkaissut Alma on yksi eniten suoratoistopalveluissa kuunnelluista suomalaisartisteista, joka on lisäksi kirjoittanut kappaleita esimerkiksi amerikkalaistähti Miley Cyrukselle.

Katso The Showcase Must Go On -esityksen traileri:

.

Katso kaikki showcase-videon tekijätiedot

Katso still-kuvia The Showcase Must Go On -videosta:

Lisätiedot:

Kaisa Rönkkö
Toiminnanjohtaja, Music Finland
kaisa.ronkko@musicfinland.fi
+358 (0)40 8674216

Niko Kangas
Vientipäällikkö, Music Finland
niko.kangas@musicfinland.fi
+358 (0)50 544 3312