Musiikkialan naistenklinikka 2017: Tasa-arvo ja diversiteetti musiikkialalla

Jatkona vuotuiselle Musiikkialan naistenklinikka -tapahtumalle Music Finland kutsuu musiikkialan ammattilaiset laatimaan yhteiset teesit, joiden on tarkoitus toimia toimintaperiaatteina tasa-arvon ja diversiteetin edistämiseksi musiikkialalla. Teesit luodaan Musiikki & Mediassa Tampereella torstaina 5.10. klo 9.30–12.00 järjestettävässä työpajassa, jonka avaa kansanedustaja ja presidenttiehdokas Pekka Haavisto. Työelämän, tasa-arvon ja politiikan tutkija, YTT Hanna Ylöstalo kertoo tasa-arvon toteutumisesta suomalaisessa työelämässä. The Independent -lehden toimittaja Roisin O'Connor puolestaan käsittelee puheenvuorossaan naisartistien asemaa musiikkialalla Britanniassa, erityisesti journalismin näkökulmasta. 

Puheenvuorot kuullaan tilaisuuden aluksi, ja noin klo 10.30 siirrytään työstämään teesejä pienryhmissä. 

Musiikkialan naistenklinikat ovat aina olleet avoimia kaikille, mutta erityisesti tämän vuoden tapahtumaan toivotaan laajaa osanottajajoukkoa musiikkialalta – sukupuolesta, taustasta ja genrestä riippumatta. Työpajassa luodut teesit ovat kaikkien musiikkialalla toimivien organisaatioiden ja yksityishenkilöiden allekirjoitettavissa myöhemmin digitaalisesti.

Teesityöpaja on maksuton Musiikki & Mediaan rekisteröityneille. Myös muut kuin Musiikki & Median osallistujat voivat osallistua työpajaan ja aihetta käsittelevään paneelikeskusteluun 30 euron osallistumismaksua vastaan. Työpaja sisältää kahvitarjoilun ja kevyen aamupalan. 

Aiheen käsittely jatkuu Musiikki & Mediassa samana iltapäivänä klo 12.30–13.30 järjestettävässä paneelikeskustelussa, jossa diversiteetin ja tasa-arvon toteutumisesta sekä monikulttuurisuudesta musiikkialalla keskustelevat Pekka Haavisto, Cátia Suomalainen Pedrosa (kulttuurikeskus Caisa), Jaana-Maria Jukkara (Maailman musiikin keskus), Juha Kyyrö (Fullsteam) sekä muusikot Macoumba Ndiaye ja Ona Kamu

Aika: To 5.10.2017 klo 9.30–12.00, paneelikeskustelu klo 12.30–13.30

Paikka: Raide 1, Solo Sokos Hotel Torni, Tampere 

Ilmoittautuminen työpajaan on päättynyt.

Lue pohjustuksesi Ona Kamun Puheenvuorossa-teksti tasa-arvosta musiikkialalla.