Musiikin lisensoinnin ABC

Musiikin lisensoinnin ABC opettaa askel askeleelta, kuinka toimit menestyksekkäästi musiikin lisensoinnissa. 

Toimitko musiikin, television, elokuvien tai pelien alalla? Onko sinulle hämärän peitossa kuinka hankit menestyksekkäästi musiikkia tuotantoosi? Tai se, kuinka saat kappaleitasi soimaan AV-tuotantoon? Entä jos kyseessä on kansainvälinen projekti ja kohteina muut markkinat kuin Suomi? Mitä kaikkea musiikin lisensoinnissa tulee ottaa huomioon? Miksi musiikin lisensoiminen on niin kallista ja vaikeaa? Kenellä musiikin oikeudet ovat? Mitä on synkka? Mitä on source-musiikki?

Music Finlandin järjestämä Musiikin lisensoinnin ABC opettaa askel askeleelta, kuinka toimit menestyksekkäästi musiikin lisensoinnissa. Valmennus järjestetään 6.9.2018 kello 9:30-12:00 osoitteessa Urho Kekkosen katu 2 C (6. kerros).

Puhujina tilaisuudessa on Warner/Chappell Music Finlandin suurta musiikkikatalogia hallinnoiva Marja Kortelainen sekä Kaiho Republicin Pete Eklund joka tunnetaan yhtenä Suomen harvoista music supervisoreista, ja jolla on kokemusta sekä musiikkioikeuksien edustajana että AV-tuottajana. Mukana on myös pelimusiikin asiantuntija Konsta Klemetti, joka on hoitanut musiikkisopimuksia mm. Rovio Entertainmentin Angry Birds -peleihin ja -elokuviin sekä Riina Hyytiä (Dionysos Films), jonka tuotantoihin kuuluu esimerkiksi maailmanlaajuiseen Netflix-levitykseen myyty Karppi (Deadwind) sekä Klikkaa mua.

Keskustelun aiheita ovat esimerkiksi ”kuinka toimin etsiessäni ja käyttäessäni musiikkia av-tuotannoissani”, ”kuinka toimin neuvotellessani edustamaani musiikkia av-tuotantoihin” sekä ”Termistö ABC”. Lisensointiprosessia käsitellään myös tapausesimerkkien kautta. 

Tilaisuus valmentaa musiikkialan toimijoita myös Musiikki & Media -tapahtumaa varten, johon saapuu kymmenkunta kansainvälistä music supervisoria, joille musiikkioikeuksien hallinnoijat pääsevät pitchaamaan kappaleitaan.

Tilaisuuteen mahtuu 50 ensimmäistä ilmoittautunutta. Ilmoittaudu mukaan täältä 4.9. mennessä.

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Audiovisual Producers Finlandin ja Neogamesin kanssa.