Suomi on Jazzahead!-tapahtuman maakumppani vuonna 2017

Jazzahead!-tapahtuma on valinnut Suomen vuoden 2017 maayhteistyökumppanikseen. Vuosittain Saksan Bremenissä järjestettävä Jazzahead on jazzkentän ammattilaisten tärkeimpänä pidetty kansainvälinen kokoontuminen ja yleisöfestivaali.

Jazzahead koostuu korkeatasoisesta showcase-ohjelmistosta sekä musiikkimessuista. Eilen päättyneessä kaikkien aikojen yhdennessätoista Jazzaheadissa esiintyivät suomalaisyhtyeet Mopo ja Oddarrang, kaikkiaan noin neljänkymmenen showcase-esiintyjän joukossa. Music Finlandin organisoimaan Suomen Jazzahead-messuosastoon osallistui tänä vuonna 18 jazzin parissa toimivaa yritystä, artistia ja yhdistystä.

Käytännössä maakumppanuus tarkoittaa Suomen jazzkentälle laajaa huomiota Jazzaheadin virallisessa ohjelmassa sekä paljon esiintymismahdollisuuksia ja näkyvyyttä yhtyeille tapahtuman markkinoinnissa ja viestinnässä. Maayhteistyön myötä jazzkentän kansainvälisten portinvartijoiden katseet kohdistuvat Suomeen ja kumppanuus tarkoittaa suomalaiselle musiikille lisääntyvää huomiota Euroopan jazzmediassa. Aiempia Jazzaheadin kumppanimaita ovat olleet Turkki, Espanja, Israel, Tanska, Ranska ja Sveitsi.

”Saksankielinen Eurooppa on nyt toista vuotta Music Finlandin kaikkien aikojen suurimman kärkihankkeen kohdealue. Kutsu Jazzaheadin maakumppaniksi on merkki siitä, että suomalainen jazz tunnetaan ja sitä arvostetaan. Jazzahead on alan merkittävin ammattilaistapahtuma, ja kumppanina pääsemme esittelemään monipuolisen kattauksen tuoreinta ja mielenkiintoisinta musiikkia tärkeimmille ostajille ja vaikuttajille. Siksi kutsummekin koko suomalaisen jazzin ammattilaiskentän mukaamme toteuttamaan tätä esiinmarssia”, kertoo Music Finlandin toiminnanjohtaja Tuomo Tähtinen.

Tapahtuma houkuttelee Bremeniin vuosittain noin kolmetuhatta alan ammattilaista (kuten artisteja, promoottoreita, levy-yhtiöitä, agentuureja, kustantajia, jakelijoita, tuotantoyhtiöitä, laitevalmistajia, lehdistöä, instituutioita ja yhdistyksiä) sekä lähes 20 000 konsertissa kävijää eri puolilta maailmaa.

”Suomalainen jazz on aina ollut hyvin erityislaatuista: samaan aikaan raakaa ja hellää, melankolista ja huumorintajuista sekä hillitöntä ja täynnä energiaa. Erityislaatuisuus vain korostuu, kun nousussa on uusi sukupolvi, jolla on paljon kerrottavaa sekä ainutlaatuinen perinne – aina Edward Vesalasta suomalaiseen tangoon – seurattavanaan. Musiikin ohella esittelemme Suomea ja sen monipuolista kulttuurielämää myös esimerkiksi kuvataiteen, arkkitehtuurin, kirjallisuuden ja teatterin puolelta. Suomessa on paljon uutta ja kiinnostavaa, mihin perehtyä!", sanoo Jazzaheadin taiteelliseen johtoon kuuluva Peter Schulze.

Suomen Jazzahead-maapartneruuteen kuuluu myös Suomen Saksan-instituutin toteuttama 20 päivää kestävä kulttuurifestivaali Bremenissä, joka esittelee suomalaista kulttuuria esimerkiksi gaalakonserttien, elokuvaesitysten, kuvataiteen, kirjallisuuden ja lastenkulttuurin muodossa.

”Teemamaavalinta osoittaa, että Suomen kulttuurikenttä kiinnostaa saksalaisia laajasti. Suomi saa kulttuurifestivaalin avulla paljon näkyvyyttä Bremenin kaupungissa ja saksalaisessa mediassa. Projekti luo upean mahdollisuuden juhlia 100 vuotta täyttävää Suomea Saksassa, joka on Suomelle merkittävä yhteistyökumppani ”, sanoo Suomen Saksan-instituutin johtaja Laura Hirvi. 
 

Suomen Jazzahead-kokonaisuuden toteuttavat yhteistyössä Music Finland ja Suomen Saksan-instituutti. Jazzahead järjestetään 27.–30. huhtikuuta 2017 ja siihen linkittyvä kulttuurifestivaali 13.–30. huhtikuuta 2017.


Lisätietoja:

Tuomo Tähtinen
Toiminnanjohtaja
Music Finland
tuomo.tahtinen@musicfinland.fi
+358 (0)44 069 8000