Suomesta Reeperbahn Festivalin kohdemaa vuonna 2015

Suomalainen musiikki on kansainvälisesti merkittävän Reeperbahn Festivalin keskiössä vuonna 2015. 

Saksan Hampurissa järjestettävä Reeperbahn Festivalin ensi vuoden teema on nimeltään "Spotlight on Finland". Tämä on ensimmäinen kerta, kun erittäin merkittävään asemaan kohonnut ammattilais- ja yleisöfestivaali valitsee itselleen maakumppanin. Suomi oli Reeperbahn Festivalille selkeä valinta.

”Suomalainen musiikki on erittäin kiinostavaa tällä hetkellä. Festivaalillamme on esiintynyt useita erittäin hyviä artisteja, ja olen varma, että Spotlight on Finland -kokonaisuus tulee tekemään erittäin hyvän vaikutuksen niin ammattilaisiin kuin festivaaliyleisöönkin”, sanoo Reeperbahn Festivalin johtaja Alexander Schulz.

Ajoitus suomalaisen musiikin nostamiselle festivaalin keskiöön ei voisi olla parempi. Suomalaisen musiikkiviennin kärkihanke vuosille 2015–2016 kohdistuu saksankieliseen Eurooppaan. Kyseessä tulee olemaan suurin suomalaisen musiikin kansainvälistymisponnistus mitä koskaan on tehty. Kärkihankkeen tavoitteena on kasvattaa suomalaista musiikkivientiä ja edistää suomalaisen musiikin näkyvyyttä kyseisellä alueella ja muilla kohdemarkkinoilla, joihin alueen vaikutus heijastuu. Kärkihankkeen myötä suomalainen musiikki tulee tavoittamaan sekä musiikinkuluttajat että ammattilaiset.

“Saksa, Itävalta ja Sveitsi muodostavat alueen, joka on suomalaisen musiikin merkittävimpiä markkinoita. Edellytyksiä hankkeen onnistumiselle luovat muun muassa erinomaiset verkostot ja sitoutuneet yhteistyökumppanit sekä suomalaisen musiikin hyvä maine. Suomalaiselle musiikille on saksankielisessä Euroopassa todistetusti kysyntää, mistä näyttönä on ovat lukuisat menestystarinat viime vuosilta”, Music Finlandin toiminnanjohtaja Tuomo Tähtinen kertoo. ”Reeperbahn Festivalin maakumppanuus on erittäin tärkeä osa tätä kokonaisuutta”, hän jatkaa.

Reeperbahn Festival on vuosi vuodelta nostanut statustaan Saksan ja Euroopan tärkeimpänä showcase-festivaalina – tapahtuman kansainvälisissä showcaseissa esiintyy lähes 100 yhtyettä. Paikalle kerääntyy myös runsaasti musiikkialan ammattilaisia eri maista. Festivaali sisältää keikkojen ja ammattilaisohjelman lisäksi myös muiden taiteiden alojen ohjelmaa liittyen muun muassa katutaiteeseen ja elokuvaan.

Reeperbahn Festival toimii Saksan ja Euroopan musiikkialan kohtauspaikkana, joten paikalla on sekä keskeistä mediaa että laajalti alalla toimivia tahoja, agentuureista ja managereista promoottoreihin ja levy-yhtiöihin. Reeperbahn Festivalin seminaariohjelma sisältää yhteensä yli 150 paneelia ja puheenvuoroa sekä showcase-keikkoja, B2B-tapahtumia ja verkostoitumistilaisuuksia.