Suomesta Ison-Britannian suurimman musiikkialan ammattilaistapahtuman kohdemaa

The Great Escape on valinnut Suomen vuoden 2014 maakumppanikseen. Kumppanuus takaa suomalaiselle musiikille laajan kansainvälisen näkyvyyden, koska tapahtumaan osallistuvat kaikki keskeiset Ison-Britannian musiikkialan toimijat sekä suuri joukko muiden maiden musiikkivaikuttajia. The Great Escapessa esiintyvät vuosittain kaikki brittimarkkinoiden kannalta varteenotettavat nousevat artistit. Aikaisempina vuosina tapahtumassa ovat esiintyneet mm. The XX, Bon Iver ja Vampire Weekend.

The Great Escapen maakumppanuus on osa Music Finlandin vuosien 2012-2013 Isoon-Britanniaan suuntautuvan kärkihankkeen jatkotoimenpiteitä. “The Great Escape on Ison-Britannian suurin ja siten yksi maailman tärkeimmistä musiikkialan ammattilaistapahtumista. Olemme saavuttaneet hyviä tuloksia UK-kärkihankkeellamme ja maakumppanuus on erinomainen tapa jatkaa vientitoimenpiteitä brittimarkkinoilla”, Music Finlandin toiminnanjohtaja Tuomo Tähtinen kertoo.

"Yhdeksännen The Great Escape -tapahtuman lähestyessä olemme todella ilahtuneita saadessamme julkistaa Suomen kansainvälisenä pääkumppanina vuodelle 2014.  Vuosien varrella suomalaisista artisteista on tullut näkyvä ja aina suuria odotuksia nostattava osa ohjelmistoamme, ja mielestämme nyt on oikea aika kohdistaa aikaisempaa suurempikin valokeila suomalaiseen musiikkialaan", kommentoi The Great Escapen toiminnanjohtaja Kat Morris.

"Vuosien varrella odotukseni Euroopan taiteellisesti parhaiden uusien kykyjen suhteen ovat usein kohdistuneet Suomeen, ja ylittyneet joka kerta moninkertaisesti. Aikaisempina vuosina Big Wave Riders, French Films, Murmansk, Phantom ja Husky Rescue ovat kaikki soittaneet mahtavia keikkoja The Great Escapessa, joten maltan tuskin odottaa vuotta 2014", toteaa tapahtuman taiteellinen johtaja Martin Elbourne.

Music Finland vastaa The Great Escapessa suomalaisartistien ja -yritysten yhteismarkkinointikokonaisuudesta. Maakumppanuuden myötä The Great Escapen festivaaliohjelmassa esiintyy 8-10 suomalaista artistia ja myös suomalaiset musiikkialan yritykset ovat tapahtumassa hyvin esillä. The Great Escape julkistaa artistivalintansa helmikuussa 2014.

Lisätietoa The Great Escapesta löytyy Music Finlandin tapahtumasivulta.