Suomen kansanmusiikin huiput esittäytyvät Showcase Scotland -tapahtumassa 2020

Yksi Iso-Britannian perinne- ja kansanmusiikkimarkkinoiden huipputapahtumista on Showcase Scotland, legendaarisen Celtic Connections -festivaalin yhteydessä vuosittain järjestettävä musiikkiammattilaisten verkostoitumis- ja myyntitapahtuma. Showcase Scotland on kutsunut Suomen kumppanuusmaakseen vuonna 2020, joka on samalla Showcase Scotlandin 20. juhlavuosi. Ensi vuoden tapahtuman päivämäärät ovat 29.1-2.2.2020.

Showcase Scotland ja sen emotapahtuma Celtic Connections -festivaali tarjoavat ohjelmaan valituille artisteille upeat puitteet. Sunnuntaina 3. helmikuuta 2019 päättynyt Celtic Connections on vuosittainen, lähes kolmiviikkoinen kansanmusiikin ja maailmanmusiikin kaupunkifestivaali, jonka tämänvuotinen kattaus oli kaikkien aikojen laajin: 300 konserttia ja tapahtumaa, joissa oli mukana yli 2000 esiintyjää eri puolilta maailmaa. 

”On upeaa saada kansainväliseksi kumppaniksemme juuri Suomi nyt, kun saavutamme tärkeän merkkipaalun ja juhlistamme tapahtumamme 20-vuotista taivalta. Suomalainen musiikki lisää omat ainutlaatuiset sävynsä Celtic Connectionsin värikkääseen kudelmaan. Suomen ja Skotlannin musiikkiperinteissä on paljon yhteistä – odotamme todella ensi vuotta ja mahdollisuutta päästä luomaan uusia tärkeitä siteitä suomalaisen ja skottilaisen musiikkielämän välille”, sanoo Celtic Connections -festivaalin taiteellinen johtaja, muusikko ja säveltäjä Donald Shaw. 

Spotlight Finland -kumppanuuden suomalaisena päätoteuttajana ja tuotannosta vastaavana tahona toimii Music Finland. Mitä valokeilaan pääseminen tarkoittaa käytännössä? 

”Celtic Connectionsin tunnelma on ainutlaatuinen: konserttitarjonta on valtava, ja salit ovat kaikkialla täysiä. Showcase Scotland -ammattilaistapahtuma tuo paikalle vuosittain merkittäviä brittiläisiä ostajia, kuten festivaalien, konserttitalojen ja ammattilaistapahtumien edustajia, keskeisiä kansanmusiikkikentän keikkamyyjiä sekä mediaväkeä. Myös muualta kuin Iso-Britanniasta – esimerkiksi Keski-Euroopasta ja USA:sta – saapuu vuosi vuodelta enemmän delegaatteja. Showcase Scotland -kumppanuus tarjoaa suomalaisille kansanmusiikin ja maailmanmusiikin osaajille hienoja mahdollisuuksia ja näkyvyyttä”, kuvailee vientipäällikkö Henna Salo.