Suomalaisten biisintekijöiden kappale Yhdysvaltojen Billboard-listan kärkisijoilla

Suomalaisten biisintekijöiden Thomas Kirjosen, joka tunnetaan paremmin artistinimellään Kasmir ja huipputuottaja Joonas Angerian yhdessä virolaisen artisti-biisintekijä Kerlin kanssa kirjoittama kappale ”See Through” on mukana acappella-yhtye Pentatonixin uudella EP:llä  ”PTX, Vol III”. EP on noussut Billboard albumilistan sijalle 5 myyden yli 45.000 kappaletta julkaisuviikollaan.

Maailmanlaajuiseksi ilmiöksi nousseen Pentatonixin debyytti julkaistiin vuonna 2011 ja sen jälkeen viisikko on julkaissut kolme EP:tä (PTX vol. 1, PTXmas, PTX  vol. 2)  joita on myyty jo yli 500 000 kappaletta. 

"See Through" -kappale kirjoitettiin Music Finlandin järjestämällä Biisilinna-kirjoitusleirillä syksyllä 2013 ja suomalaisten listamenestys Yhdysvalloissa onkin seurausta järjestelmällisestä panostuksesta musiikkivientiin, josta teosvienti  eli ulkomaisille artisteille kirjoitetut kappaleet on merkittävä osa. Biisilinna-tapahtuma tuo yhteen suomalaiset ja ulkomaiset biisintekijät sekä tekijöitä edustavat musiikkikustantajat  ja heidän asiakkaansa eli ulkomaiset levy-yhtiöt ja artistit. Biisejä kirjoitetaan tiimeissä levy-yhtiöiden edustajien esittelemiin projekteihin ja kappaleiden päätyessä levyille ulkomailta tulevat tekijänoikeuskorvaukset voivat olla erittäin merkittäviä.

Itse kappaleiden ohella tärkeä osa tapahtumaa on musiikkialan ammattilaisten verkostoituminen ja tätä kautta ovien avaaminen ja viennin mahdollistaminen myös jatkossa. Yhteistyöverkostojen muita viimeaikaisia tuloksia ovat muun muassa hiljattain uutisoitu Joonas Angerian solmima management-sopimus amerikkalaisen AAM –toimiston kanssa ja Thomas Kirjosen sekä tuottaja Jonas W. Karlssonin yhteistyö newyorkilaisen artistin Tiffany Gian kanssa.