Suomalaista musiikkia jaossa levykaupoissa ympäri maailman

Brittiläinen musiikkimedia ja Music Finland jatkavat menestyksekästä yhteistyötään uudella erikoisjulkaisulla.

Music Finland on tuottanut Record Store Day -erikoisjulkaisun, joka sisältää maailman vaikutusvaltaisimpiin musiikkiblogeihin lukeutuvan The Line Of Best Fitin kuratoimat kuusi biisiä suomalaisilta indie-artisteilta. Levyä jaetaan levykauppapäivänä 19. huhtikuuta ilmaiseksi kaikissa Ison-Britannian, Saksan ja Yhdysvaltojen virallisissa Record Store Day -levykaupoissa sekä valikoiduissa kaupoissa Ranskassa ja Japanissa.

The Line of Best Fit valitsi levylle kuusi biisiä kansainvälisesti relevanteilta artististeiltamme. Mukana ovat Jaakko Eino KaleviMirel WagnerSatellite Stories, Beastmilk, NEØV ja The New Tigers.

“Pohjoismaisen musiikin taso ja kekseliäisyys yllättää meidät jatkuvasti. Varsinkin suomalainen musiikki on tällä hetkellä äärimmäisen innostavaa. Mielestäni nämä valitsemamme artistit edustavat parasta suomalaista indiemusiikkia”, sanoo The Line of Best Fitin päätoimittaja Paul Bridgewater.

“Julkaisimme vastaavan levyn myös viime vuonna. Saimme siitä paljon positiivista palautetta. Levy loppui niin sanotusti kesken. Tänä vuonna tällä erikoisjulkaisulla on laajempi levikki”, Music Finlandin projektipäällikkö Riku Salomaa sanoo.

The Line of Best Fit on julkaissut myös sarjan Music Finlandin tuottamia lyhyitä videoita. Videoissa suomalaisartistit keskustelevat kansainvälisten huippujen, kuten Midlaken ja Jenny Wilsonin kanssa omasta musiikistaan. Katso videot kirjoituksen lopusta.

Levykauppapäivänä 19. huhtikuuta alkaa The Line of Best Fitin, Music Finlandin ja Flow Festivalin selfie-kilpailu, jossa pääpalkintona on kaksi lippua Flow Festivalille. Kilpailuun voi osallistua ottamalla itsestään ja kyseisestä erikoisjulkaisusta kuvan ja jakamalla sen joko Instagramissa tai Twitterissä #FlowFestival #rsd14 #bestfit #musicfinland –hashtagein. 

Levykauppapäivää vietetään tänä vuonna lauantaina 19. huhtikuuta.  Vuonna 2007 aloitetun levykauppapäivän perusajatus on itsenäisesti toimivien levykauppojen sekä musiikin ilosanoman juhlistaminen.