Suomalaisen musiikin historia digitaalisesti kuunneltavissa

Tai, ainakin suurin osa siitä. Warner Music Finland on julkaissut valtaosan vanhasta kotimaisen musiikin katalogistaan osoitteessa www.suomalaisenmusiikinhistoria.fi

Warner Music Finlandin kotimaisen musiikin katalogi on nyt valtaosin kuunneltavissa digitaalisesti. Päivänvalon sai kaikkiaan noin 25 000 digitaalisesti ennenjulkaisematonta kappaletta sekä yli 3000 albumia. 

Warner Music omistaa käytännössä lähes kaiken suomalaisen levytetyn musiikin 1920-luvulta aina 1970-luvulle saakka ja merkittävän osan myös sen jälkeiseltä ajalta. Valtaosa vanhemmasta materiaalista ei ole ollut aiemmin saatavana. 

Warner Music lanseerasi myös Suomalaisen musiikin historia -nimisen nettipalvelun, jonka kautta digitaalinen aineisto  on helposti kuluttajien kuunneltavissa. Musiikin kuuntelu vaatii Spotify-tilin, mutta on selailtavissa ilman Spotifyita.

Sivusto on rakennettu aikajanan ympärille, jonka perusteella kunkin vuoden julkaisut löytyvät kätevästi. Aikajanan kautta kuluttajalla on mahdollisuus tutustua myös kunkin vuoden julkaisuihin sekä levy-yhtiöiden historiikkeihin, jotka valottavat osaltaan Suomen kulttuurihistoriaa.

Warner Musicin kotimaisen musiikin katalogi koostuu kaikkiaan yli 50 000 kappaleesta, joista on tällä hetkellä saatavana yli 40 000 kappaletta.