Showcase-festivaali Lumin esiintyjät julkistettu, tapahtumassa myös verkostoitumisohjelma

Luminous Artist Festival LUMI on uusi kansainvälinen showcase-festivaali, joka järjestetään Rukatunturilla, Kuusamossa helmikuussa 2022. Music Finland kutsuu tapahtumaan joukon kansainvälisiä musiikkialan ammattilaisia sekä järjestää verkostoitumisohjelmaa kotimaisille ja ulkomaisille vieraille.

Luminous Artist Festival LUMI oli valmiiksi suunniteltu jo keväällä 2020, mutta koronapandemian levitessä maailmalle tapahtuma peruttiin lyhyellä varoitusajalla. Festivaali herää eloon uudelleen 11.–12.2.2022 ja sen esiintyjät on julkaistu nyt. Samalla alkaa tapahtuman lipunmyynti.

Luminous Artist Festival LUMI:in on valikoitu esiintymään Averagekidluke, Babel, Ilon, Inka Upendo, Jesse Markin, Knife Girl, Louie Blue, Lxandra, Marko Nyberg, New Ro, Tomi Saario ja Ty Roxy.

Valinnat teki musiikkialan ammattilaisista koostuva Itsenäinen valitsijatyöryhmä, johon kuuluivat Aki Roukala (Is This Art!), Aino-Maria Paasivirta (Fullsteam Agency), Mikko Merimaa (Tavastia-klubi) ja Niko Kangas (Music Finland).

Tapahtumapaikkana toimiva Ruka tarjoaa yhdessä suomalaisten vientiartistien kanssa eksoottiset puitteet uudentyyppiselle festivaalille ja sen kansainvälisille vieraille.

Verkostoitumisohjelma

Music Finland kutsuu tapahtumaan kymmenkunta kansainvälistä musiikkialan ammattilaista, kuten eurooppalaisia festivaalijärjestäjiä ja levy-yhtiöiden edustajia. Heille järjestetään kevyttä verkostoitumisohjelmaa esimerkiksi talviaktiviteettien muodossa. Verkostoitumisohjelmaan on myös suomalaisten ammattilaisten mahdollista osallistua mukaan, mutta huomioithan että paikkoja on rajoitetusti.

Luminous Artist Festival Lumin järjestää Is This Art! -yhtiö yhteistyössä Ruka-Kuusamon matkailuyhdistyksen kanssa. Tapahtuman kansainvälisestä delegaatiosta ja ohjelmasta vastaa Music Finland. Lisätietoa löydät tapahtuman kotisivulta.

Kansainväliset vieraat

Luminous Artist Festival LUMI:n tähän mennessä vahvistuneet vieraat ovat:

  • Martin Goldschmidt (Cooking Vinyl, Iso-Britannia)
  • Anika Mottershaw (Bella Union, Iso-Britannia)
  • Keith Miller (Wideawake, Iso-Britannia)
  • Lucy Wood (Roundhouse, Iso-Britannia)
  • Paul Spraggon (SSB, Iso-Britannia)
  • Jason White (4AD, Iso-Britannia)
  • Jane Third (Dreamteam, Iso-Britannia)
  • Thomas Sønderby Jepsen (Roskilde Festival, Tanska)
  • Nicklas Damkjær (Roskilde Festival, Tanska)