Säveltäjähaku Northern Connection -hankkeeseen on alkanut

Northern Connection on uusi pohjoisen alueen nykymusiikin toimijoita yhdistävä hanke, joka edistää uusien teosten syntymistä ja mahdollistaa niille useampia esityksiä yhteistyömaissa.

Hankkeen käynnistävät Suomi, Norja ja Skotlanti. Mukana on yksi nykymusiikkifestivaali, yksi ensemble ja yksi säveltäjä kustakin maasta. Northern Connection rakentuu kestävän kehityksen ja ekologisen ajattelun periaatteille ja se mahdollistaa pitkäjänteisten yhteistyösuhteiden syntymisen taidemusiikkitoimijoiden välille lähialueilla.

Tilausteoksen esittäjä ja teema

Hankkeeseen valitaan yksi säveltäjä Suomesta, jolta tilataan uusi teos. Suomalaisen säveltäjän tilausteoksen esittää norjalainen Ensemble Temporum ja se tullaan kantaesittämään Ultima-festivaalilla Oslossa syyskuussa 2023. Teoksen tulee valmistua vuoden 2023 kevään aikana. Teoksen toivotaan inspiroituvan pohjoisesta ulottuvuudesta ja identiteetistä, pohjoisista maisemista sekä perinteistä. Teos voi olla sävellys tai konsepti.

  • Kesto 10 minuuttia
  • Instrumentaatio: fl, cl, (vln), vc, pno + el.

Kuka voi hakea?

Haku on tarkoitettu suomalaisille ja/tai Suomessa asuville säveltäjille, jotka näkevät hankkeen hyödyttävän merkittävästi kansainvälistä uraansa. Hakijoille ei ole asetettu ikärajaa, eikä osallistumismaksua. Sävellyspalkkio noudattaa Suomen Säveltäjien suosituksia sävellystilauspalkkioiden vähimmäismääräksi. Esitysmateriaalista sovitaan erikseen.

Valinta ja jury

Säveltäjävalinnat tekevä jury koostuu mukana olevien festivaalien taiteellisista johtajista (Ultima festival, Sound festival, Musica nova Helsinki). Hakuvaiheessa säveltäjät toimittavat jurylle esittelyn itsestään ja esimerkkejä aikaisemmista teoksistaan. Tarkemmat tiedot toimitettavasta materiaalista löytyvät hakulomakkeesta.

Suomesta valittava säveltäjä saa lisää tietoa hankkeesta, teoksen valmistumisaikataulusta ja yhteistyökumppaneista valinnan jälkeen.

Haku päättyy: 12.6.2022 klo 24:00. Säveltäjävalinnat tehdään heinäkuun alkuun mennessä.

Lähetä hakemuksesi tästä.

Lisätiedot:
Heli Lampi
, Music Finland,
heli.lampi@musicfinland.fi
puh. 050 3828 934