Richard Slaney taidemusiikin visioseminaarin puhujaksi

Taidemusiikin ja teknologian visionäärinen yhdistäjä Richard Slaney tulee puhumaan Taidemusiikin kolme visiota 2020-luvulle -seminaariin Helsinkiin 10. marraskuuta 2014. Slaney kertoo taideorganisaatioiden digitaalisten strategioiden merkityksestä ja uuden teknologian mahdollisuuksista taidemusiikissa. Nykyään lontoolaisen 59 Productions ‑yhtiön luovana johtajana toimiva Slaney on ollut rakentamassa mm. Philharmonia Orchestran installaatioita ja sovelluksia yhdessä Esa-Pekka Salosen kanssa.

Slaneyn puheenvuoro on osa Taidemusiikin kolme visiota 2020-luvulle -seminaaria, jossa keskustellaan laajasti suomalaisen musiikkialan yhdessä luomista tulevaisuuden visioista sekä esitellään konkreettisia esimerkkejä kiinnostavista tämän hetken suomalaisista avauksista. 

Tilaisuuden ytimessä on yleisö- ja paneelikeskustelu, jossa visioita kommentoivat Kimmo Aulake opetus- ja kulttuuriministeriöstä sekä Tuomas Auvinen (Sibelius-Akatemia), Gita Kadambi (Helsingin kaupunginorkesteri), Miikka Maunula (Yleisradio) ja kapellimestari, säveltäjä Ville Matvejeff. Keskustelua moderoi Kai Amberla (Finland Festivals). Kapellimestari, säveltäjä Esa-Pekka Salonen antaa myös kommenttinsa visioista videoterveisten muodossa.

Seminaari pidetään maanantaina 10.11.2014 klo 9-12 Helsingissä (Hotelli Scandic Simonkenttä). Tilaa on vielä muutamille uusille ilmoittautujille. Ilmoittaudu kuitenkin nopeasti, viimeistään 24.10. tästä linkistä.

Richard Slaney
Richard Slaney on teknologian ja taiteen yhdistämiseen erikoistunut asiantuntija, joka työskentelee lontoolaisen 59 Productions -yhtiön luovana johtajana. Slaney on ollut mukana rakentamassa lontoolaisen Philharmonia Orchestran installaatioita ja digitaalisia sovelluksia, mukaan lukien Stravinskyn musiikkin pohjautuva RE-RITE sekä Holstin musiikkiin perustuva Universe of Sound: The Planets. Yhteistyö Esa-Pekka Salosen kanssa on tuottanut myös iPad-sovelluksen The Orchestra, joka toi mielenkiintoisella tavalla taidemusiikin eri puolia kaikkien kosketeltaviksi. Slaney toimii nykyään lontoolaisen 59 Productions –yhtiön luovana johtajana. Hänen viimeisimpiin projekteihinsa kuuluvat muun muassa Barbican Centren Digital Revolution ja Sydneyn oopperatalon ”Lightning Sails”. 

Taidemusiikin viennin visio 2020
Music Finland käynnisti syksyllä 2013 alan sisäisen keskustelun ja visiotyön suomalaisen klassisen musiikin ja nykymusiikin kansainvälistymisestä.  Hanke on rakentunut kolmesta workshopista, joissa taidemusiikkialan keskeiset toimijat ovat hahmotelleet alan trendejä ja toimintaympäristöä, tavoitetiloja sekä itse visioita. Music Finlandin yhteistyökumppanina visioprosessissa on Sibelius-Akatemia. Hanketta ohjaa tiivis ohjausryhmä, johon kuuluvat Tuomas Auvinen, Jaakko Kuusisto, Heli Lampi, Henna Salmela ja Johan Tallgren. Hanketta on vetänyt Jari Muikku.