Pohjoismaista indie-musiikkia Lontoon ytimessä

Lontoon legendaarisessa Roundhousessa järjestettävä pohjoismaiseen musiikkiin ja kulttuurin keskittyvä Ja Ja Ja Festival (8.–9.11.2013) on julkistanut ohjelmistonsa. Festivaalin päälavalla esiintyvät pohjoismaisen indie-musiikin menestyjät ja nousevat tähdet Mew, múm, The Raveonettes, NONONO, Truls sekä suomalaiset Husky Rescue ja LCDMF.

Pohjoismaisesta musiikista nautitaan myös Roundhousen toisella lavalla. Suomesta edellä mainittujen lisäksi festivaalilla esiintyvät neljättä albumiaan parhaillaan tekevä Rubik ja I Was A Teenage Satan Worshipper. Muista Pohjoismaista nähdään esimerkiksi islantilainen Sing Fang, norjalainen Kid Astray ja tanskalainen Rangleklods.

Musiikin lisäksi festivaalilla tarjotaan mielenkiintoista dokumenttielokuvaa.  Copenhagen International Documentary Film Festival täyttää Roundhousen valkokankaan musiikkiaiheisilla dokumenteilla. Mukaan on valittu muun muassa Pertti Kurikan Nimipäivistä kertova The Punk Syndrome, suomalais-saksalainen Midsummer Night’s Tango, jossa kolme argentiinalaista matkustaa Suomeen selvittämään puhuiko Aki Kaurismäki totta sanoessaan että “tango keksittiin Suomessa”, ja tanskalainen The Ghost of Piramida sekä monia muita.

Festivaali tarjoaa yleisölle myös makupaloja pohjoismaisesta ruoasta ja designista.

“Tämä on ensimmäinen kerta, kun pohjoismainen indie-musiikki näyttäytyy tällaisella volyymilla Lontoossa. Ei ole sattumaa, että festivaali järjestetään juuri tänä syksynä. Vuodesta 2009 pyörinyt Ja Ja Ja – A Nordic Affair -klubi on vakiinnuttanut asemansa ja festivaali on looginen jatko hyvin toimivalle klubille”, sanoo Music Finlandin Ison-Britannian projektipäällikkö Riku Salomaa.

Ja Ja Ja – A Nordic Affair -klubi ja siihen kuuluva verkkosivu toimivat keskeisinä pohjoismaisen indie-musiikin lähteinä Britanniassa. Brittimedian ja alan ammattilaisten kuratoima klubi-ilta järjestetään 6-7 kertaa vuodessa. Suomalaisartisteista klubilla ovat esiintyneet mm. French Films, Phantom, Sin Cos Tan, Burning Hearts ja Shine 2009.

Ja Ja Ja Festivalin toteuttaa pohjoismaisten musiikkivientitoimistojen Nordic Music Export Programme (NOMEX) -yhteenliittymä, yhteistyössä pohjoismaisten lähetystöjen ja Roundhousen kanssa.

Ja Ja Ja Festival 8.–9. Marraskuuta Lontoon Roundhousessa.
Seuraava Ja Ja Ja – A Nordic Affair -klubi 26. Syyskuuta The Lexingtonissa.
Esiintyjinä Satellite Stories, norjalainen Eye Emma Jedi ja islantilainen Samaris.