Pohjoismainen musiikkiklubi aloittaa Berliinissä

Lontoossa viisi vuotta pyörinyt pohjoismaisen musiikin Ja Ja Ja – A Nordic Affair -klubi laajenee Berliiniin. Lontoon The Lexingtonissa järjestettävä tapahtuma on arvostettu näytönpaikka pohjoismaisille artisteille. Klubi on viime vuosina myyty toistuvasti loppuun.

Ja Ja Ja:n Lontoossa saavuttama hyvä asema ja menestys halutaan toistaa myös Berliinissä. Ensimmäinen Ja Ja Ja -klubi järjestetään berliiniläisellä FluxBau-klubilla 9. lokakuuta. Ja Ja Ja:n Berliinin mediapartnereina toimivat FluxBauta pyörittävä FluxFM sekä arvostettu online-media Nothing But Hope and Passion ja Zitty Magazine. Sosiaalisen median PR:stä vastaa pitkään pohjoismaisen musiikin parissa työskennellyt Nordic By Nature, ja keikkapromoottorina toimii Schonberg Concerts. Ja Ja Ja on pohjoismaisten musiikkivientiorganisaatioiden yhteenliittymä NOMEXin ylläpitämä kokonaisuus.

”Suomalaisen musiikkiviennin kannalta Ja Ja Ja:n laajentuminen osuu hyvään saumaan nyt, kun musiikkiala on päättänyt panostaa juuri Saksaan ja saksankieliseen Eurooppaan. Pitää myös muistaa, että saksankielinen Eurooppa on suomalaisen musiikin merkittävimpiä markkinoita ja suomalaisella musiikilla on siellä hyvä maine. Uskon, että yleisö ja musiikkialan ammattilaiset löytävät Ja Ja Ja -klubin Berliinissäkin”, sanoo Music Finlandin toiminnanjohtaja Tuomo Tähtinen.

Hae esiintyjäksi Ja Ja Ja -klubille Berliiniin tästä.

Suomalainen musiikkivienti kohdistuu saksankieliseen Eurooppaan

Music Finlandin suomalaisen musiikin kärkihanke kohdistuu vuosina 2015–2016 saksankieliseen Eurooppaan. Kärkihankkeen tavoitteena on kasvattaa suomalaista musiikkivientiä ja edistää suomalaisen musiikin näkyvyyttä saksankielisessä Euroopassa ja muilla kohdemarkkinoilla, joihin markkina-alueen vaikutus heijastuu. Saksa on Euroopan on toiseksi suurin musiikkimarkkina ja saksankielisellä alueella asuu lähes 100 miljoonaa ihmistä. Tavoitteena on luoda monipuolinen ja kattavasti alan eri toimijoiden tarpeita vastaava vienti- ja edistämistoimien kokonaisuus.