Showcase-festivaali Eurosonic alkaa tällä viikolla

Eurosonic, yksi maailman merkittävimmistä live-alan tapahtumista alkaa tämän viikon keskiviikkona Groningenissa, Hollannissa. Eurosonic kerää Euroopan laaja-alaisimpana showcase-festivaalina yhteen yli 2500 musiikkialan ammattilaista. Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös European Border Breakers Awards, jossa palkitaan vuosittain kymmenen kansainvälisesti menestynyttä eurooppalaista artistia.

Tänä vuonna suomalaisista artisteista festivaalille valittiin esiintymään Ringa Mannerin sooloprojekti The Hearing, shoegaze-yhtye NEØV, progressiivinen indie-yhtye The Scenes ja stadion-pop-yhtye Softengine.

Tapahtuman merkitys kansainvälisellä musiikkikentällä kasvaa vuosi vuodelta, ja tulokset näkyvät vuosittain suurena määränä festivaali- ja tapahtumakiinnityksiä ympäri Eurooppaa. Eurosonic toimii myös Euroopan yleisradioiden liiton EBU:n sekä kansainvälisten live-alan organisaatioiden kohtauspaikkana, joten sekä keskeinen media että promoottorit ja agentit ovat tapahtumassa vahvasti edustettuina.