Musiikkivaikuttaja Tapio Korjukselle kunniamerkki Viron presidentiltä

Presidentti Toomas Hendrik Ilves myönsi virolaisen kunniamerkin Maarjamaa Ristin 21 suomalaiselle viime viikolla. Yksi kunniamerkin saajista on Tapio Korjus. Perusteluissa nostetaan esiin se, että Korjus on tukenut indiemusiikkia Virossa lähes neljännesvuosisadan ajan sekä auttanut virolaisia esiintyjiä ja kustantajia luomaan kansainvälisiä kontakteja.

"Olen onnellinen siitä, että olen voinut kokea Viron itsenäistymisen ja nopean muuttumisen huippumoderniksi valtioksi, jossa on poikkeuksellisen vahva tekemisen meininki myös luovilla aloilla. Ja kiitollinen, että olen saanut omalla vaatimattomalla panoksellani toimia yhtenä sillanrakentajana Viron ja Suomen musiikkialojen ja musiikintekijöiden välillä. Arvostan Presidentti Ilveksen myöntämää huomionosoitusta yhtenä ammatillisen urani huippuhetkistä", Korjus toteaa.

Tapio Korjuksella on pitkä ura suomalaisessa musiikkibisneksessä. Yli 40 vuotta toimineen Rockadillon ohella Korjus vaikuttaa myös muun muassa Euroopan indietuottajien Impalan, IndieCon, Musiikkituottajat IFPI ry:n, Musiikkikustantajien, Music Finlandin ja Musiikki & Median hallituksissa.

Kunniamerkkien saajien joukossa on runsaasti myös muita kulttuurielämän edustajia, kuten Suomen Pen-klubin entinen puheenjohtaja Jukka Mallinen ja nykyinen puheenjohtaja Jarkko Tontti sekä mm. Helsingin Sanomien entinen päätoimittaja Mikael Pentikäinen.